Hoe zit het met jouw energie?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Jullie hebben vast en zeker al wat verhuisblogs van me gelezen en hierin heb ik vooral verteld over meubels. Maar er komt veel meer kijken bij een verhuizing dan alleen het kiezen van meubels. Wat doe je bijvoorbeeld met zaken zoals energie? Ik kan je één ding zeggen: het was niet eenvoudig. Soms konden mijn vriend en ik niet eens een telefoonnummer vinden van een energiemaatschappij om te kunnen bellen voor onze vragen. The struggle was real! Ik wil jou graag helpen voor het geval je in dezelfde situatie bent of komt. Voor welke energiemaatschappij moet je kiezen? Wat is verstandig?

Tip 1: Energie vergelijken

De eerste tip is: energie vergelijken. Ga niet gelijk voor de eerste beste aanbieding, want dat wil ook niet altijd evenveel zeggen. Kies voor een onafhankelijke vergelijker, zodat je écht zeker weet dat het klopt. Toen ik laatst in aanraking kwam met Overstappen.nl kon ik alleen maar denken “was ik ze nou maar eerder tegengekomen…”. Overstappen.nl is namelijk 100% onafhankelijk. Komt er een betere energiedeal voor gas en licht? Dan ontvang je daar bericht over. Ideaal!

Tip 2: Kijk goed naar wat je nodig hebt

Met hoeveel mensen woon je? Of woon je alleen? Dit is bepalend voor het energieverbruik en dus ook je energiekosten. Bij Overstappen.nl kun je dit trouwens allemaal handig invullen.

Tip 3: Kun jij zelf energie besparen?

Altijd verstandig om naar te kijken: hoe kun je zelf energie, en dus geld, besparen? Er zijn een aantal slimme trucjes voor. Zorg bijvoorbeeld voor een goede cv-ketel en de juiste thermostaat. De isolatie van jouw woning is ook belangrijk. Ga je verhuizen en moet je nog een koffiezetapparaat bijvoorbeeld? Kies voor een energiezuinig label! Dat geldt ook voor tv’s en computers.

Overstappen.nl

Maar de belangrijkste tip in deze blog is: neem eens een kijkje bij Overstappen.nl. Overstappen.nl is zelfs goedkoper dan de leverancier zelf. Bovendien wordt je huidige contract voor je opgezegd en is alles in 5 minuten geregeld. Ik bedoel… we weten allebei dat we liever met iets anders bezig zijn dan al dat geregel, maar hey, het is wel heel erg belangrijk! Bij Overstappen.nl vinden ze dat het makkelijker moet kunnen, daarom doen zij het voorwerk voor je. Handy!

Ken jij Overstappen.nl al? En hoe ga jij om met jouw energieverbruik? Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Overstappen.nl. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een fijne speel- en slaapplek voor je baby

Bij ons tweede dochtertje hebben we er bewust voor gekozen om geen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *