Hoe werkt een waterontharder precies?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Op onze website delen we regelmatig handige tips om bijvoorbeeld fijner, duurzamer, beter of schoner te wonen. Een onderdeel hiervan is kalkvrij water. Maar hoe zorg je hier nou voor? De waterontharder is iets dat je niet kan missen in je woning. Waarom en hoe het precies werkt? Wij vertellen je er meer over in deze blog. 

Hoe ontstaat kalk? 

Eigenlijk willen we het allemaal wel: schoon water. Heerlijk gebruik kunnen maken van schoon water is erg fijn. Met een waterontharder zul je direct merken dat er minder kalkaanslag ontstaat. Kalk kan zich ophopen en vastzetten door de twee verantwoordelijke mineralen: calcium en magnesium. Deze twee mineralen verbinden zich met elkaar, waardoor kalkkristallen ontstaan. 

Wat is de oplossing?

Nu kan ik me voorstellen dat je erg benieuwd bent naar de oplossing: dat is de waterontharder Amfa4000. Deze compacte waterontharder kun je zelf binnen 5 minuten installeren: ideaal. Door het magnetische veld wordt voorkomen dat de kalkaanslag zich kan hechten aan leidingen en sanitair. Kortom: binnen no-time heb je geen last meer van de kalkaanslag in bijvoorbeeld jouw badkamer. Naast de kalkaanslag op onder andere de leidingen, krijgt het water ook een betere smaak! Zelfs huishoudelijke apparaten gaan langer mee.  

De Amfa4000

Door jarenlange onderzoeken en ervaring is de Amfa4000 ontstaan en deze waterontharder onderscheidt zich ten opzichte van alle andere merken. De juiste opstelling van de magneten, de Zwitserse technologie, een professionele installatie en de gebruiksvriendelijkheid maken deze waterontharder tot de nummer 1. Wij zijn in ieder geval enthousiast. 

Hoe werkt het precies?

Zoals ik net al aangaf worden er magneten gebruikt bij de Amfa4000. Er is een sterk veld gecreëerd in een compacte behuizing. Het resultaat is een krachtig en klein toestel, dat in iedere ruimte geïnstalleerd kan worden. Door de enorme kracht zorgen de velden ervoor dat de twee mineralen, calcium en magnesium, niet kristalliseren en er dus geen harde kalklaag ontstaat. Het antikalk systeem van de Amfa4000 haalt deze mineralen niet uit het water, maar onderdrukt de negatieve effecten ervan. De kalk blijft dus in het water, maar het hecht zich niet aan de leidingen en het apparatuur. Het wordt dus aanzienlijk verminderd! 

Kortom: de waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. Wil je meer weten over dit handige product? Neem dan eens een kijkje op de website van Waterontharder. Daar vind je ontzettend veel informatie, handige tips en meer. Ook staan er leuke video’s op, bijvoorbeeld van gebruikers

Heb jij de waterontharder al in huis? Wij zijn benieuwd!

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

Hoe werkt een waterontharder precies?

Op onze website delen we regelmatig handige tips om bijvoorbeeld fijner, duurzamer,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *