Hoe vind ik de juiste raamdecoratie?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Het is een uitdaging om te bepalen welke raamdecoratie je moet kiezen voor in huis. Er bestaan vele soorten met verschillende eigenschappen. Raamdecoratie is niet goedkoop dus het is belangrijk dat je goed voorbereid bent voordat je een keuze maakt.

10 tips om de juiste raamdecoratie te kiezen

 1. Kijk goed in de ruimte waar de raamdecoratie komt te hangen en bepaal wat voor sfeer je aan deze kamer wilt geven.
 2. Het materiaal van de raamdecoratie heeft ook een grote invloed op de sfeer, maar ook de lichtinval. Rolgordijnen kun je alleen van boven naar beneden bedienen, kies je een verduisterende stof dan komt er ook geen licht in de ruimte. Gelukkig zijn er ook duorolgordijnen waardoor er toch licht kan doorkomen. Plisségordijnen zijn ook ideaal omdat je ze in het midden van het raam kunt hangen en zo kun je gemakkelijk bepalen hoeveel licht je wilt in de kamer.
 3. Naast de sfeer is de woonstijl ook belangrijk. Kies raamdecoratie die bij je woonstijl past. Bij een landelijke stijl staan houten jaloezieën en vouwgordijnen erg mooi en bij een industrieel of modern interieur, kun je beter kiezen voor aluminium jaloezieën of lamellen. Rolgordijnen passen goed in een trendy huis en plisségordijnen en vouwgordijnen komen beter tot hun recht in een klassiek en romantisch interieur.

 1. Met kleuren kun je een ruimte groter of kleiner laten lijken. Lichte kleuren maken een ruimte optisch groter en donkere kleuren kunnen een ruimte kleiner laten lijken. Lamellen benadrukken de hoogte door de verticale strepen en de horizontale strepen van jaloezieën benadrukken de breedte van de kamer.
 2. De kleur van raamdecoratie heeft daarnaast een grote invloed op de ruimte. Om eenheid te creëren in een ruimte en daarmee rust, kun je het beste een kleur raamdecoratie kiezen die terugkomt in je interieur.
 3. Niet alle raamdecoratie zijn geschikt voor in een vochtige ruimte. Zoek je bijvoorbeeld raamdecoratie voor in je badkamer, dan heb je alleen de keuze uit verduisterende rolgordijnen, aluminium jaloezieën of kunststof lamellen.
 4. Kijk goed naar de afmetingen van het raam. Je kunt bepaalde raamdecoratie wel mooi vinden, maar het moet ook maar passen. Sommige vormen van raamdecoratie zijn juist geschikt voor smalle ramen en anderen vormen van raamdecoratie weer voor brede of grote ramen.
 5. Je kunt een bepaalde raamdecoratie mooi vinden, maar dit moet technisch ook mogelijk zijn. Niet alle raamdecoratie is geschikt voor bijvoorbeeld een kiepkantelraam, of een dakraam of een lichtkoepel. Kijk dus goed van tevoren wat er mogelijk is.
 6. Heb je vaak kaarsjes aan in de vensterbank? Dan kun je beter kiezen voor brandvertragende stoffen of materialen.
 7. Heb je een lastig raam of kozijn en twijfel je welke raam decoratie geschikt is? Neem dan contact op met een expert die je advies kan geven over het soort raamdecoratie dat geschikt is, hoe je moet meten en monteren. Je kunt vaak al een foto via whatsapp sturen.

Waar moet ik opletten bij het online kopen van raamdecoratie?

 • Iedereen kan een online webshop beginnen, lees daarom van tevoren recensies of beoordelingen. Let daarbij op de cijfers die de klanten geven en de feedback die klanten schrijven.
 • Je kunt van tevoren gratis samples van de kleur en stof aanvragen om deze thuis te bekijken.
 • Kijk goed naar de levertijd.
 • Zorg dat je maten nauwkeurig opmeet.
 • Heb je per ongeluk een foutje maken met het inmeten heb je soms zelfs een gratis meetverzekering. Je krijgt dan gratis een nieuw product in de juiste maten.
 • Let op de kwaliteit. Zo kun je bijvoorbeeld goedkope rolgordijnen vinden, maar dan is de kwaliteit hier ook naar. Rolgordijnen van bepaalde merken gaan bijvoorbeeld maar 1 jaar mee, terwijl je met raamdecoratie beter kunt investeren in een product dat veel langer mee gaat en maar iets meer kost.

 

Hoe kies jij de juiste raamdecoratie uit? Liefs! X

Dit is een gesponsorde blog. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Inspiratie op vakantie

Ben ik de enige die naar vakantiefoto’s terugkijkt om de tijd tot...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *