Hoe pas je metaal toe in je interieur?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Metaal toevoegen in huis vind ik erg leuk, want het zorgt voor een mooie uitstraling. Het is op verschillende manieren te gebruiken, maar hoe style je dit en waar moet je op letten? In deze blog geef ik je een aantal handige tips en meer uitleg!

Metaal in huis

Je kunt ervoor kiezen het op een subtiele of juist een uitgesproken manier toe te passen. Wil je op een subtiele wijze metaal toevoegen? Kies dan voor een meubelstuk, zoals de onderstaande salontafel. Het metalen element geeft een stoer effect. Je hoeft dus zeker niet ‘all the way’ te gaan.

Wil je metaal op een meer uitgesproken manier gebruiken in je interieur? Kies dan voor een meubel dat geheel of gedeeltelijk bestaat uit metalen elementen. Een voorbeeld is de ‘Vitoria’ roomdivider van Henders en Hazel. Het is een grote kast waar veel spullen in passen. Erg leuk als je er bijvoorbeeld fotolijsten, planten en boeken in zet. Supertof om je mooiste items te showen! Het staat stoer tegen de muur, maar je kunt het ook als afscheiding midden in de kamer plaatsen.

Ik geef je graag nog een aantal tips voor hoe jij metaal toepast in jouw interieur!

Tip #1: Mix met materialen en kleuren

Om te beginnen is het handig om een paar basisartikelen te hebben. Bijvoorbeeld een grote metalen kast of een eettafel met een metalen onderstel. Door te combineren met diverse materialen, zorg je ervoor dat je altijd de sfeer behoudt. Als je alleen maar metaal in huis hebt, kan het kil overkomen. Heb je een eettafel met een metalen onderstel? Zet jouw tafel dan op een vloerkleed. Dit geeft echt een verrassend effect en zorgt voor het nodige contrast.

Wat ik hier ook goed bij vind passen is een bakstenen muur. Het geeft een robuuste uitstraling, maar is helaas vaak moeilijk en prijzig om te plaatsen. Gelukkig zijn er ook andere manieren. Kies voor een behang met baksteenmotief!

Durf ook te combineren met kleuren! Een van de trends voor 2018 is het toevoegen van kleur in een interieur. Als je kiest voor een metalen meubel of accessoire, biedt dit een mooi contrast. Vooral okergeel, groen en blauw passen hier goed bij. Daarnaast maak je ook echt een statement met planten. Kies voor een grote, mooie plant en zet deze bijvoorbeeld naast jouw metalen kast.

Tip #3: Kies voor metalen accessoires

Laat metaal terugkomen in je interieur door middel van accessoires! Bijvoorbeeld een mooie plantenstandaard. De plantenstandaard op de onderstaande foto is gemaakt van zwart metaal en zorgt voor een stoer effect. Zo zie je maar: metaal kan ook in de details zitten. 😉 Op deze manier maak je er een gezellig hoekje van met je favoriete fauteuil!

Tip #4: Haal metaal in huis met verlichting

De vierde en laatste tip is om metaal terug te laten komen in verlichting. Ga je juist voor een stoere, industriële uitstraling of een moderne, design look? De lamp hieronder heeft een moderne uitstraling en zorgt voor een goede verspreiding van het licht door de drie lichtbronnen. De lampen zijn bevestigd met een (nep) lederen handvat, waardoor het er speels uitziet.

Hieronder zie je een voorbeeld van het tegenovergestelde: een stoere, robuuste hanglamp. Zo zie je maar dat je het echt op je eigen manier kunt stylen en metaal kunt combineren met jouw interieur.

Leuk dat jullie deze blog weer hebben gelezen! Wat is jouw favoriete item van deze toffe producten? Let me know. Liefs, Larissa

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Henders en Hazel. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De leukste merken die je misschien nog niet kent!

De afgelopen weken zijn er veel beurzen geweest waar de merken volop...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *