Hoe onderhoud je roestvrijstaal?

Inspiratie tijd: 2 minuten

Wanneer je denkt aan RVS denk je niet aan het onderhoud, toch? Maar zelfs de beste materialen hebben onderhoud nodig! Je wil namelijk dat het er constant als nieuw uitziet. In deze blog lees je daarom hoe je RVS schoonmaakt en er weer uit laat zien als nieuw. Let’s start.

Waar in huis maak je de RVS schoon?

In huis kunnen veel vetten in de keuken, deurknoppen, trapleuningen, balustrade en op de traphekken zitten. Wil jij jouw huis ook lekker schoonhouden en heb jij dus veel RVS in huis? Zorg dat je dit dan op de juiste manier schoonmaakt. Veel mensen denken dat dit geheel onderhoudsvrij is, maar dat is zeker niet zo. Het is erg van belang om dit goed schoon te maken en te onderhouden, zodat er geen roest kan optreden. Begin gelijk met het schoonmaken na het monteren van de RVS producten. Hierdoor kun je er langer van genieten!

Hoe maak je RVS schoon?

Er bestaan zo veel schoonmaakmiddelen dat je soms niet meer weet wat je moet halen. Ik begrijp dat je vaak een lekkere geur zoekt, maar het is ook belangrijk om te kijken naar de werking van het product. Voor elke situatie is een andere reiniging geschikt, namelijk het volgende:

1. Direct na montage

Het is belangrijk om direct na de montage van de RVS artikelen te reinigen met de Innoshine B570. Dit reinigingsmiddel is helemaal geschikt hiervoor!

2. Regelmatig onderhoud

Maak het vaak goed schoon met een sopje lauw water. Neem dan de de RVS hang- en sluitwerk, zoals deurgrepen, briefkleppen en huisnummers ook af met een vochtige doek. Om het helemaal goed te doen kun je de aanvullende RVS Cleaner Spray gebruiken om weer een mooie glans te geven aan het RVS oppervlak. De spray kan zowel binnen en buiten gebruikt worden, ideaal!

3. Vliegroest

Wanneer je vliegroest hebt is er nog geen reden voor paniek. Er is een oplossing: namelijk de RVS roestbehandelingskit. Deze kit is leverbaar in 100 ml en 250 ml. Dit bestaat uit een roestverwijderaar en een RVS verzorger. Door de verzorger krijg je een beschermlaag op het RVS waardoor nieuwe roest zoveel mogelijk voorkomen wordt.

4. Krassen op RVS

Na een tijdje gebruik te maken van RVS ontkom je niet aan kleine ongelukjes zoals krassen bijvoorbeeld. Denk hierbij aan tafelpoten, plinten of een RVS trapleuning. Deze oppervlakten kun je gemakkelijk behandelen met schuurvlies. Dit herstelt de K320 slijping van de RVS. Doe dit echt alleen als de krassen je erg storen, anders is dit niet nodig. Let op: schuur met de slijprichting mee en niet haaks ertegenin. 

Hopelijk weet je na het lezen van deze blog precies hoe je RVS moet schoonmaken en onderhouden! Liefs. 

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Voorstellen: gastblogger Elise!

In deze blog stelt gastblogger Elise zichzelf voor en vertelt ze meer...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *