Hoe kies je de juiste hordeur?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Je kent het wel, je wil in de zomer de deuren lekker open laten en van de frisse lucht genieten. Maar die insecten laat je toch écht liever buiten. Een hordeur is daarom de perfecte keuze! Maar hoe kies je de juiste hordeur? In deze blog ga ik je een aantal tips en ideeën geven. Lees vooral mee!

 

Insecten

Voor iedere raam of deur is wel een hor te vinden. Voor de deur die naar de tuin leidt en je balkondeur is een hordeur perfect. Je kan naar binnen en naar buiten zonder achterna gezeten te worden door insecten. Zo heb je ook geen last van muggen in huis. Helemaal in de zomer zijn de insecten vaak een probleem, een hordeur is daarom de perfecte oplossing. 

Kwaliteit

Je hebt al snel een goedkope hordeur, maar die gaan vaak snel kapot en je zit ook met het gedoe van de juiste afmetingen en of het wel of niet past. Als je investeert in een goede hordeur kan je er wel jaren plezier van hebben. Zo kan je bij Grandeur Horren  kiezen uit een groot assortiment van horren. De plissé hordeur van Grandeur is de originele plissé hordeur (geen imitatie zoals je die bij sommige andere merken ziet) en dus het beste van het beste!

Grandeur is misschien niet voor iedereen een bekende naam, maar op het gebied van horren is dit echt het premium merk. De producten zijn gemiddeld misschien iets duurder dan concurrenten, maar je wilt wel jarenlang zonder gedoe van je horren kunnen genieten en dat zie je terug in hun kwaliteit. Dus die paar tientjes extra betalen zich vanzelf terug omdat je met een hor van Grandeur veel langer doet. Bij de meeste goedkopere merken merk je na verloop van tijd al snel dat de horren problemen geven bij gebruik en vaak veel eerder vervangen moeten worden dan je zou willen. Dan is de kleine meerprijs voor een hor van Grandeur het natuurlijk meer dan waard.

Soorten

Zoals ik eerder al zei heb je horren voor ramen en deuren. Bijvoorbeeld een plissé hordeur is erg makkelijk in gebruik. Je schuift het zo opzij, en het gaas schuift dan op. Zo klapt die ook niet in een keer dicht. En het geleidestripje aan de onderkant is heel plat zodat het geen obstakel vormt als je naar binnen en buiten loopt.

Grandeur heeft voor vrijwel elk raam en elke deur een oplossing. Zo is er voor draai-kiepramen de inzethor van Grandeur. Deze kun je met één klik in de opening van je draai-kiepraam vastzetten zonder dat je er gereedschap voor nodig hebt! En het mooie is dat je het raam nog gewoon dicht kunt doen als de inzethor is geplaatst. Je hoeft de inzethor er dus nooit meer uit te halen en kun je dus het hele jaar laten zitten. Maar je kunt de hor er ook weer heel eenvoudig uit halen.

Verder zijn er bij Grandeur bijvoorbeeld ook rolhorren (die veel gebruikt worden bij naar buiten draaiende ramen en dakramen), voorzethorren (voor naar buiten draaiende ramen), horlamellen (handig als je een hond of kat hebt die zelf naar binnen en buiten moet kunnen lopen) en scharnierende hordeuren. Genoeg keus dus! 😉

 

Interieur

Naast dat het mega handig is, is het natuurlijk ook wel fijn als het een beetje in je interieur past! Kijk bijvoorbeeld naar welke kleur je wil. Kies je voor donker of licht? Als je een donker interieur hebt past een donkere hor wel het beste.

Ben je ook opzoek naar een hor voor je raam of deur? Neem dan even een kijkje bij Grandeur Horren. En laat ons weten in de reacties wat jouw favoriet is! Liefs!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Het aankleden van de woonkamer

Misschien heb je het laatst al voorbij zien komen via onze Instagram...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *