Hoe creëer je een stoer en romantisch huis?

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ik vind het altijd leuk om verschillende interieurstijlen terug te laten komen in mijn interieur, bijvoorbeeld de stoere en de romantische stijl. Misschien klinkt dit nu nog tegenstrijdig, maar ik zal je in deze blog laten zien hoe jij deze stijlen kunt combineren in jouw huis. Door diverse interieurstijlen met elkaar te combineren zorg je namelijk voor een sfeervol geheel! Let’s begin! 😉

Romantisch vs stoer

Eerst is het goed om eens te kijken naar wat een romantisch interieur inhoudt én wat een stoer interieur precies is. Eigenlijk is er op beide stijlen niet echt één specifieke omschrijving te geven, maar er zijn wel een aantal kenmerken.

Romantische interieurstijl

De romantische stijl heeft een zachte uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan zachte kleuren, zoals (oud)roze, warme kleuren en pasteltinten. De zachte uitstraling geldt niet alleen voor kleuren, maar ook voor materialen. Kies voor zachte materialen, zoals gestoffeerde meubels, kussens en zachte plaids. De velvet trend past ook erg goed bij de romantische stijl.


Tweezitsbank Vecchio – Henders & Hazel

Stoere interieurstijl

De stoere interieurstijl neigt wat meer naar de industriële kant. Eigenlijk het tegenovergestelde van een romantische look. Hierbij worden juist donkere kleuren en grovere materialen gebruikt.


Fauteuil Roskilde – Henders & Hazel

Combineer deze stijlen met elkaar!

Nu denk je misschien: waarom zou ik zulke verschillende stijlen met elkaar combineren? Juist omdat het bijna lijnrecht tegenover elkaar staat, is het een prachtige match. De romantische stijl brengt namelijk meer warmte in een industrieel interieur! Kijk eens goed naar de kamer waar je de combinatie van deze stijlen wilt terug laten komen. Wil je het groots aanpakken? Verf dan een muur in een bepaalde kleur. Neem een zachte tint voor op een muur in de woonkamer, zoals een pasteltint. Vervolgens kies je bijvoorbeeld voor een stoere, legergroene bank!

Liever wat subtieler? Hou de basis dan rustig. Kies voor een stoere fauteuil en een neutrale bank, zoals hieronder!

Op de onderstaande foto zie je de mooie Margaux bank. De bank heeft een stoere, maar ook elegante uitstraling, waardoor dit erg goed past in bijna elk interieur. Door op de bank een mooi kleed en kussens te plaatsen kan je het zo stoer of romantisch maken zoals jij zelf wilt. Dus kijk maar goed naar wat er in jouw interieur past!

Ook qua verlichting kun je een hoop doen qua styling. Deze lamp vind ik goed passen bij de romantische stijl, namelijk door de ronde lampenkappen. Maar de krijtdeur er achter geeft het weer een stoere draai!

Hoe combineer jij romantisch en stoer?

Ik ben erg benieuwd hoe jij de combinatie van romantisch en stoer zou maken. Ik denk dat je altijd wel een voorkeur hebt voor het romantische of juist het stoere aspect. Ikzelf neig meer naar een stoer interieur, maar vindt het leuk om daar romantische invloeden terug te laten komen. De bovenstaande producten heb ik gespot bij Henders & Hazel. Wat ik zo fijn vind is dat je bij Henders & Hazel gelijk een goed beeld hebt van de mogelijkheden. Lees maar eens wat er bij de producten staat en bekijk de verschillende sfeerfoto’s. Op deze manier kun je een goede inschatting maken hoe de producten bij jou zouden staan!

 

Hopelijk heb ik je weer kunnen inspireren met deze blog! Heb je vragen of wil je laten weten hoe jij jouw interieur styled? Laat dan hieronder een reactie achter. Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Henders & Hazel. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Wild plukgeluk

Kun jij ook wegdromen bij een mooie bos bloemen? Ik wel! Een...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *