Het zou zonde zijn om deze lampen te verbergen in een kap…

Inspiratie tijd: 3 minuten

We zien steeds vaker dat er wordt gekozen voor verlichting dat bestaat uit een simpel pendeldraad en een decoratief ballonnetje! Niet zo gek ook, want als je voor een mooie uitstraling wilt gaan is het zeker een aanrader! Lampen met een sierlijk gloeidraad of een binnenste lichtverdeler brengen veel sfeer. Tegenwoordig kan dat ook in LED-vorm! Het energievretende gloeidraad is hierbij vervangen door een energiezuinige LED-chip. Handig én fijn! Of wat dacht je van de nieuwste Plumen 003? Ik vertel je er meer over!

De Plumen 003

Het merk Plumen heeft al eerder twee lampen ontwikkeld, namelijk de 001 en 002. Ondanks dat de naam van de nieuwste opvolger niet erg verrassend en uniek is (De Plumen 003), is het ontwerp van de lamp dat zeker wel! Als beginpunt werd de Edison lamp genomen. Deze lamp zul je vast en zeker wel kennen… Denk aan de gloeidraden die een warme uitstraling geven. Plumen zag hierin veel mogelijkheden en dat hebben ze zeker bewezen! 😉  

schermafbeelding-2017-01-04-om-16-18-10

De plannen werden op papier gezet en werden getekend door de Britse productdesigner Claire Norcross. Vervolgens heeft de Franse juwelierster Marie-Laura Giroux ervoor gezorgd dat er een mooi patroon werd aangebracht.

De Plumen 003 is op technisch gebied ook echt vakwerk! Het licht van de LED wordt intern gereflecteerd om zo het verblindende effect te verlagen. Een deel van het licht gaat door de gouden kern en zo ontstaat er een indirect licht. Door dit effect ontstaat er een gezellig warme kleurtje!

schermafbeelding-2017-01-04-om-16-23-04

Nog veel meer lampen met een sierlijk binnenste!

Naast De Plumen 003 zijn er nog meer lampen waarbij de kern van de lamp een echte eyecatcher is van de lichtbron! Denk bijvoorbeeld aan trendy bars of restaurants: je ziet ze overal! Lampen met een sierlijk gloeidraad geven gelijk veel sfeer aan een ruimte. Ik zal je nog meer lampen laten zien.

De sierlampen die ik benoem in deze blog (ook wel filament lampen genoemd) waren vroeger enkel verkrijgbaar met traditionele lampen met gloeidraad. Vandaar de naam dus! Maar… vandaag zijn deze gelukkig ook verkrijgbaar als een zuinigere LED-variant. De LED-chip vervangt in dit geval de gloeidraad. Super handig, want zo heb je heel lang plezier van de LED. Juist omdat het zo zuinig is!

Absinthe Tokke tafellamp

Er zijn ook mooie combinaties te maken met de gloei-elementen. Een mooie combinatie van de lamp met de warme houtkleur en de schakelaar! Dit is de Absinthe Tokke tafellamp. Een goed voorbeeld van hoe je zulke lampen tot uiting laat komen.
schermafbeelding-2017-01-04-om-16-26-12

Absinthe Lampen LED lichtbron amber

schermafbeelding-2017-01-04-om-16-31-53

Absinthe Lampen LED lichtbron helder

schermafbeelding-2017-01-04-om-16-34-49

Absinthe Lampen LED lichtbron amber

schermafbeelding-2017-01-04-om-16-59-54

Absinthe Kufaa Pendellamp

Onderstaande lamp is een mooi voorbeeld van een pendellamp, zoals ik hiervoor aangaf!

schermafbeelding-2017-01-05-om-16-01-27

Kijk hier voor alle lampen van ‘Absinthe’.

En zo zijn er nog veel meer… zoals de Plumen Winnie, Plumen Wanda, Plumen Willis en ga zo maar door! Kortom: Plumen heeft een ontzettend groot assortiment!

Heb jij al soortgelijke lampen in huis? En, welke is jouw favoriet? Ik ben benieuwd. Mocht je meer lampen willen zien, neem dan een kijkje bij dmlights!

Dit is een gesponsord bericht.

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Balkon meubels bij Thomas & Rutger!

Misschien hebben jullie laatst het een en ander al voorbij zien komen,...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *