Het fijnste matras dat helemaal bij jou past!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Voldoende slaap per nacht is zo belangrijk. Het helpt je beter concentreren overdag, zorgt voor minder stress en geeft je meer energie. Maar hoe zorg je er nou voor dat je een goede nachtrust hebt? Er zijn enorm veel tips hiervoor waarvan je er al zeker een aantal kent. Maar een van de belangrijkste is toch wel een goed matras. In deze blog lees je hier daarom meer over. Let’s go!

Verschillende soorten

De inhoud van matrassen kan heel verschillend zijn. Het is maar net wat jij fijn vindt! Wil jij juist een zacht matras of vind jij een hard matras fijner liggen? Ik heb er nooit zo bij stilgestaan wat er in een matras allemaal zat, totdat ik mij wat ging verdiepen hierin. Ik ga je daarom graag een aantal verschillende matrassen laten zien, zodat jij straks precies weet wat bij jou past.

#1.Schuim matras

Voor een fijne nachtrust is een schuim matras ideaal! Het zorgt voor een gevoel van comfort en dat is precies wat je wil hebben. Het matras ondersteunt goed en is helemaal geschikt vooral voor kinderen en tieners. Dit komt, door het gewicht van kinderen/tieners. Het gewicht wordt namelijk goed verdeeld over het matras. Ook is het een fijn matras om in de logeerkamer te hebben. Voor volwassenen is het een super fijn matras voor een aantal nachten. Door het schuim biedt het je de juiste ondersteuning en de juiste hoeveelheid tegendruk. Precies wat je nodig hebt!

#2. Pocketvering matras

Dit matras past zich direct aan op jouw lichaam. De veren staan los van elkaar en hierdoor reageren de veren los van elkaar op de druk die komt van jouw lichaam. Dit geeft daarom de beste ondersteuning die jij kan krijgen. Naast de pocketvering zit er ook een laag polyurethaanschuim en polyester stof, wat ervoor zorgt dat het heerlijk zacht aanvoelt. Ideaal.

#3. Traagschuim matras

Een matras dat gemaakt is voor alle seizoenen? Dat is het traagschuim matras. Je herkent het vast wel… of het is te warm of het is te koud. De ene keer word je zwetend wakker en de andere keer moet je extra dekens pakken. Dat is niet meer nodig met dit matras. Daarnaast val je met het traagschuim matras snel en fijn in slaap. Het is gemaakt om je sneller te kunnen ontspannen. Een nadeel… in de ochtend wil je er niet meer uit, haha.

#4.Koudschuim matras

Dit matras is speciaal gemaakt voor iedereen waarbij een gemiddeld matras te zacht is. Word jij vaak wakker met rugpijn? Een stijve nek en een pijnlijk lichaam? Dan heb jij zeker een harder matras nodig. Dit matras is ontwikkeld voor mensen met een gewicht tot 120 kg. Het biedt de juiste ondersteuning dat jouw lichaam nodig heeft! 

Welke maat?

Goed om te weten is dat de matrassen allemaal zijn gemaakt voor een boxspring, lattenbodem en een plat grondvlak. Bij een plat grondvlak en een lattenbodem is het matras 140×200 perfect! Het biedt de juiste ondersteuning en zorgt dat het goed, stevig aanvoelt. Bij een boxspring is dit matras ook zeker een aanrader, maar moet de kwaliteit van het matras goed blijven. Hierdoor moet de open ruimte tussen je bedbodem niet groter zijn dan 8 centimeter. 

Hopelijk weet je nu meer over de inhoud van alle matrassen! Welke past het beste bij jou?

Comments

comments

Tags from the story
, , ,
Written By
More from Furnlovers

Wat mag niet ontbreken in jouw tuin deze zomer?

Heerlijk: het zonnetje schijnt nu vaker, we kunnen we weer heerlijk lang...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *