Het effect van kleur in je interieur

Inspiratie tijd: 3 minuten

Mijn lievelingskleur is wit. Wit is clean en fris, maar als het om interieur gaat ook wel een beetje ‘kiezen voor de veilige weg’. Om mezelf uit te dagen ging ik op zoek naar de mooiste interieurs vol met kleur. Van gedurfd rood tot vrolijk geel en van avontuurlijk groen tot sfeervol paars; ik struinde Pinterest af en verzamelde vier inspirerende interieurs voor je.

Rood

Rood associeer ik met warm, sfeervol en klassiek. Dit interieur met verschillende tinten rood heeft dat naar mijn mening allemaal in zich. Wist je dat mensen het in een huis met rode accenten warmer krijgen dan in een huis met bijvoorbeeld veel blauw of groen? Als ik dit interieur zie begrijp ik dat wel. Je ziet dat de kleur felrood niet is gebruikt en dat spreekt me wel aan. Juist die warmere tinten zorgen voor een chic en tegelijkertijd knus gevoel.

 red interior
bron: Roomed

Geel

Met geel haal je absoluut de zon in huis! Je moet misschien even een drempel over om een muur geel te schilderen, maar het resultaat mag er zijn. Dit frisse en lichte interieur geeft mij energie. Wil je wel voor geel gaan, maar dan liever wat subtieler? Dan kun je ook kiezen voor een lichtere tint of een kleiner geel accent, bijvoorbeeld in de vorm van kussens, stoelen of een gele koelkast.

 yellow interior
bron: Karwei

Groen

Bij de groene interieurs kon ik echt niet kiezen. Wauw, wat kun je met deze kleur veel moois doen in je huis! Het eerste waar je bij de kleur groen waarschijnlijk aan denkt is de natuur, en dat element komt inderdaad in bijna elk groene interieur terug. Prachtige planten misstaan eigenlijk nergens in je huis. Groen zorgt voor rust, staat voor vrede en geeft je een gevoel van oneindigheid.

green interior
bron: bloglovin.com

Paars

Paars is exotisch, mysterieus, creatief… Ga je voor de donkere tint zoals in het voorbeeld dat ik koos dan creëer je een ontspannen sfeer. Kies je voor lila, dan krijgt je interieur juist een frissere boost. Paars is goed te combineren met zowel goud als zilver en ook ivoorwit en grijs zijn goede maatjes van de kleur. Wil je graag een oosterse, ietwat spirituele sfeer in huis, dan is paars absoluut de kleur voor jou.

purple interior
bron: freshhome.com

Een interieur zonder kleur? Zonde!

Een middagje struinen op het kleurrijke Pinterest heeft mij helemaal vrolijk gemaakt! Kleur in een interieur brengt zóveel meer teweeg dan ik van tevoren dacht. Elke kleur heeft een eigen, unieke sfeer en geeft een ruimte een heel unieke uitstraling. Wit blijft mijn lievelingskleur, maar ik ga zeker wat doen met de inspiratie die ik heb opgedaan. Blijft er nog één lastige opgave over: kiezen.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

DIY: creatief met takken

Met alle kerstversiering weer op zolder vind ik het huis heerlijk opgeruimd....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *