Handige opbergkastjes

Inspiratie tijd: 4 minuten

Hi, you! Ik weet niet of ik de enige ben die het heeft, maar ik heb eigenlijk altijd te weinig opbergruimte op bijvoorbeeld mijn bureau voor die kleine spulletjes, zoals pennen, potloden, elastiekjes, nietjes… Maar ook op mijn slaapkamer kan ik soms wel een leuke opbergmogelijkheid gebruiken! Hieronder laat ik jullie een aantal leuke opbergkastjes zien die perfect zijn voor deze kleine ‘frutseltjes’.

Tips voor het ordenen van je werkplek

Ik moet het toegeven: ik kan er helemaal niet tegen als mijn werkplek een grote puinhoop is. Overal en nergens liggen spulletjes en als je iets nodig hebt, kun je het weer niet vinden. Hopeloos. Hieronder geef ik jullie een aantal tips voor het ordenen van jouw werkplek.

#1 Een vaste plek voor je spullen

Zorg ervoor dat je een vaste plek hebt voor bijvoorbeeld je pennen en schriften. Een ladenkastje is hiervoor een goede oplossing. Bepaal voor jezelf in welke lade jij wat stopt. Bijvoorbeeld in de eerste lade al je schriften en in je tweede lade (school)boeken of belangrijke papieren. Hierdoor weet je alles gelijk te vinden en heb je niet van alles door elkaar liggen.

#2 Maak van ordenen een gewoonte

Zorg ervoor dat je elke keer nadat je gewerkt hebt je werkplek helemaal opgeruimd is. Ben je nou de hele dag aan het werk aan je bureau? Ruim dan twee keer per dag je bureau helemaal op. Stop de spullen weg die je niet meer nodig hebt. Hierdoor hou je je plek opgeruimd, waardoor je niet in een chaos hoeft te werken en dus ook niet snel afgeleid wordt. Bovendien kan zo je de volgende dag weer beginnen aan een schone en opgeruimde werkplek.

#3 Laat onnodige spullen weg

Zorg ervoor dat je de spullen waar je niets meer aan hebt of die niet meer belangrijk zijn, weggooit. Houd alleen de papieren op je bureau waar je mee bezig bent. Een makkelijke oplossing voor het ordenen van je papieren zijn brievenbakken. Neem er een stuk of vier en sorteer ze per onderdeel, bijvoorbeeld: in- en uitkomende post, te bewaren en huidige projecten.

Dat geldt daarnaast ook voor woonaccessoires. Als je te veel fotolijstjes, kaarsen, vazen of andere woonaccessoires op je bureau hebt staan, kan dit al snel rommelig ogen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor je werkplek, maar ook voor de woonkamer, slaapkamer, kinderkamer… en ga zo maar door. 😉

Leuke opbergkastjes

Veel mensen kiezen voor opbergmogelijkheden zoals een postvak, maar die zien er vaak niet zo leuk uit vind ik zelf. Toen ik op de website van Lesara aan het rondneuzen was, kwam ik deze leukerds tegen. Het is super leuk voor op je bureau, maar kan dus ook op andere plekken worden gebruikt. Kortom: de kastjes zijn niet alleen erg handig, maar ze zien er ook nog eens leuk uit!

Voor elke plek in huis!

Je kunt deze kastjes dus niet alleen goed gebruiken op de werkplek, maar ik vind ze ook goed passen in een kinderkamer. Laat dan bijvoorbeeld de kleurtjes of die printjes die op de lades zitten, terugkomen op de muur of in andere accessoires. Of combineer twee verschillende kastjes. Door de verschillende printjes creëer je een gezellig en speels effect, maar door de houten randjes is de basis rustig.

De kastjes doen me een beetje denken aan een Scandinavische interieur door de houten randjes en de lichte kleuren op de lades. Daarom vind ik het het mooiste om deze kastjes te combineren met lichte kleuren.

Kastje met drie lades

Kastje met vijf lades

Kastje met drie lades

Lesara

Op zoek naar meer leuke accessoires of voor andere leuke spulletjes voor in huis? Neem dan gerust een kijkje op de website van Lesara. Klik hier om naar hun website te gaan!

Mocht jij nou ook zo gek zijn op een van deze accessoires van Lesara die ik heb laten zien en heb jij ze ook besteld? Maak een foto van jou combinatie en laat het ons weten! Wij vinden het super leuk om foto’s voorbij te zien komen van spulletjes, waarover wij hebben verteld in onze blog! Tag ons in je foto op Instagram via @Furnlovers.

Welke van de drie kastjes is jouw favoriet? Liefs, Tessa.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Lesara. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

 

Comments

comments

More from Larissa Enderink

Het inrichten van een onderhoudsvrije tuin

Het lekkere weer komt eraan! Ik krijg al de zomerkriebels als ik...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *