Gashaard, houtkachel of alle twee

Inspiratie tijd: 2 minuten

Mijn vorig blog ging over mijn liefde voor de kringloop. Ik wilde nog wat met jullie delen over een kringloopvondst. Het betreft  een oud kacheltje. Zo leuk! Nou hebben wij het geluk dat er twee rookkanalen zitten in onze woonkamer. Een in de voorkamer, en een in de achterkamer.

In de voorkamer zit een gashaard. Daar hebben wij destijds heel bewust voor gekozen. Want gemak dient de mens. Ik begrijp dat er niets boven een echt vuurtje gaat, maar dat echte vuurtje  heeft ook zeker nadelen. Dat begint al bij het hout. Hoe kom je aan veel hout? Waar sla je dat op? Wie gaat dat in kleine stukjes kloven?

foto7-1

Nee, geef mij maar een afstandsbediening. Lekker makkelijk. Zelfs voor een uurtje zet je nu je haard  aan.

Wel hebben wij gekozen voor “houtblokken’’ in de gashaard, dat dan wel weer. Toch net iets gezelliger.

foto8

Maar goed, nu dus toch ook een echt houtkacheltje. Wat een sfeer geeft dat meteen al in de kamer, ook al kan er nog geen hout in branden. Omdat hij nog niet is aangesloten.

Wat blokken hout ernaast, in een leuke mand, en ik zeg, niets meer aan doen. O ja toch wel. Het aansluiten aan het rookkanaal.

Het is denk ik wel een ‘’ren-je-rot’’ kacheltje, want zoveel hout kan er niet tegelijk in. Dus is het zo weer opgebrand. Maar toch …

foto9

Bij oude huizen hoort vaak een ruime tuin. Zo ook bij ons. Er stonden veel bomen in. Niet echt mooie bomen, maar een beetje verwaarloosde uitschieters, die in al die jaren uitgegroeid waren tot een heuse jungle.

Erg leuk voor de kinderen, die er onwijs veel uren hebben gespeeld. Ik heb regelmatig picknickspulletjes naar de zelfgemaakte boomhutten gebracht. Als het regende, gingen ze erin schuilen, onder het dak van plastic zakken en takken.

Inmiddels zijn de kleine kinderen pubers geworden. En pubers zitten nou eenmaal niet meer in bomen, dus voor ons tijd om de jungle te kappen.

In de zomervakantie. Met z’n allen (heel leuk trouwens!). Bergen, echt bergen takken lagen hier in de tuin. We hebben al het groenafval in containers laten afvoeren, maar de stammen hebben we gehouden. Juist ja! Natuurlijk! Voor ons houtkacheltje, die misschien ooit nog eens gebruikt gaat worden. Het hout is er in ieder geval…..

Liefs, Vanessa X

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Even voorstellen, een kijkje in mijn huis en free printables!

Hoi hoi, Ik ben Melissa, 23 jaar en woon samen met mijn...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *