Eten met de feestdagen doe je met het mooiste servies!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Kou, grauw en donker… De winter is voor mijn gevoel al echt begonnen. Maar dat betekent ook dat de feestdagen er aan beginnen te komen en wat heb ik daar toch zin in! Gezellig met je familie of vrienden aan tafel met lekker eten. Wanneer je zelf bezoek krijgt wil je natuurlijk wel dat je tafel goed en mooi gedekt is. In deze blog geef ik je een aantal tips om je tafel helemaal kerstready te maken!

#1: Servies

Mooi servies kan gelijk al je tafel helemaal afmaken. De ene wilt servies met een mooi printje en de ander juist voor plain servies. Wanneer je gaat voor servies zonder print is het leuk om er bijvoorbeeld servetten bij te doen waar wel een leuk printje op staat, zoals hieronder. Wanneer je juist wel wilt voor servies met een printje vind ik Boerenbont servies zelf heel mooi! Het hoeft niet perse echt kerstservies te zijn om je tafel feestelijk te maken. Wil jij nou ook Boerenbont servies kopen? Kijk dan eens op de site. Boerenbontspecialist Koken & Wonen heeft een uitgebreid assortiment Boerenbont waardoor alle combinaties mogelijk zijn! Neem bijvoorbeeld een onderbord erbij. Dit oogt gelijk wat chiquer.

 #2: Kaarsen

Wanneer ik denk aan kerst dan denk ik aan kaarsen. Ze mogen dus zeker niet ontbreken. Je kan gaan voor een kandelaar. Dit zorgt snel voor een eyecatcher aan tafel. Een minpuntje is wel dat je de persoon tegenover je iets minder goed kan zien;) Ook leuk zijn waxinelichtjes in een waxinehouder zoals hieronder. Iets veiliger ook dan dat je ze los op tafel legt. Verspreid de waxinelichtjes over de hele tafel om meer sfeer te creëren. Als je liever geen kaarsen op tafel wilt kan je ook altijd gaan voor kleine lampjes!

#3: Decoratie

Ook decoratie is een must! Het kan je tafel al gelijk een stuk sfeervoller maken. Leg bijvoorbeeld een aantal kerstballen op een schaal of verdeel dennentakken over de tafel. Hier en daar een dennenappel of een nep cadeautje zorgt voor een speels effect.

Naast deze tips kun je ook altijd kijken naar de kleurencombinatie die je gebruikt. Rood, donkergroen en wit doet het altijd goed! Wil je voor een meer chique idee, ga dan voor goud.

 

Ben jij al helemaal in een kerststemming? Ik in ieder geval wel! 

Liefs, Eva

 


 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Even voorstellen: Sophie over inspiratie en verandering!

Samen met mijn vriend kocht ik 2,5 jaar geleden ons eerste huis....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *