Een zomers gevoel in huis creëren

Inspiratie tijd: 3 minuten

Helaas is de vakantie voorbij en moeten de festivals en gezellige avonden in de tuin weer even wachten. Niet getreurd! Geef je huis een zomerse touch en het voelt weer als zomer. In deze blog lees je hoe je dat met onder andere de mooiste meubels van Henders & Hazel creëert. 

Zomerse kleuren   

Persoonlijk hou ik ervan om in de winter donkere tinten te gebruiken en in de zomer de lichte kant op te gaan. Kleur doet namelijk erg veel met je stemming en sfeer in huis. Haal daarom nu lichte/zomerse tinten naar binnen. Dit kun je doen door accessoires af te wisselen per seizoen, maar ook door je muur een leuke, vernieuwende kleur te geven. Dé kleur die ik nu overal voorbij zie komen is “Heart wood” van Flexa. Deze kleur lijkt op oud roze, vind ik, maar dan wel iets natuurlijker. Perfect dus voor deze zomer! Wat vind jij?

©Levis

Hout in huis

Hout is niet te missen in welk interieur dan ook! Of het nou een tafel, kast of een bed is: je ziet het overal. Het geeft een natuurlijke en rustige sfeer. Houten meubelen zijn in veel verschillende soorten verkrijgbaar, zodat er voor iedereen wel iets passends tussen zit. Veel houtsoorten laten zich goed combineren met zowel winterse als zomerse accenten. Ik zelf ben gek op de stoere, robuuste look en in deze periode van het jaar combineer ik dat met verschillende kleuren wit. Zoek jij een meubel dat past in elk seizoen? Ga dan voor een prachtige vitrinekast zoals hieronder. Een echte eyecatcher!

Past een dressoir beter bij jou dan een vitrinekast? Of wil je het beide? Geen probleem! Ook een dressoir is te verkrijgen bij Henders & Hazel.

Bank

Je ziet deze kleur steeds vaker: okergeel! Het is een frisse kleur waarvan ik persoonlijk erg vrolijk wordt. Met een gele bank maak je echt een statement. Durf jij het aan?

Verlichting

Zomerse avonden zijn echt mijn favoriet! Gezellig buiten zitten met vrienden of familie en een drankje erbij is voor mij optimaal genieten. Wanneer het buiten te fris wordt verplaatsen we vaak naar binnen, maar die gezellige sfeer willen we binnen ook creëren. Naast dat kaarsen veel sfeer geven, kun je sfeerverlichting niet vergeten. Kies bijvoorbeeld voor een lamp zoals deze. Creëer een zomerse look door te kiezen voor een lichte kap. Ook geeft deze lamp gezellig licht door de kleine gaatjes erin. Dit is helemaal mijn favoriet!Tips

Hierbij nog een aantal belangrijke tips om jouw huis helemaal te laten stralen deze zomer.

 

  1. Berg de winterspullen op
  • Stop alle accessoires die beter passen bij de winter in dozen en leg het op zolder of in een kamer neer. Aan de winter willen we namelijk nog even niet denken. 😉
  1. Zorg voor voldoende licht
  • Doe lekker je gordijnen open en zorg dat er overal licht naar binnen valt.
  1. Planten en bloemen
  • Zorg dat er wekelijks leuke bloemen op tafel staan en koop een aantal lichtgroene planten. Dit oogt erg gezellig en vrolijk.
  1. Accessoires in kleur
  • Accessoires zijn makkelijk te vervangen, kies daarom voor vrolijke kleuren, zoals zacht geel, lichtroze en lichtblauw. Dit maakt het gelijk heel zomers!

 

Ik ben benieuwd hoe jij de zomer in huis haalt! Let me know. Liefs, Larissa.

 

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Henders & Hazel. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Tags from the story
, ,
More from Larissa Enderink

De trend van 2018: industriële lampen

Hi you! Leuk dat je weer een nieuwe blog leest. Vandaag wil...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *