Een tijdloos design…

Inspiratie tijd: 3 minuten

We horen het mensen vaak zeggen: een tijdloos design… Het liefst kopen we allemaal iets waar we lang plezier van hebben! Of het nou een meubel is of dat het gaat om woonaccessoires. Het liefst willen we er mee kunnen afwisselen. Herken jij jezelf hierin? Ik in ieder geval wel! In deze blog vertel ik je meer over tijdloos design!

Tijdloos design

Als je kijkt naar wat ‘tijdloos’ precies betekent dat kom je veel definities tegen zoals: ‘niet aan tijd gebonden’, ‘eeuwig’ of ‘niet aan de mode onderhevig’. Kortom: je kunt er ontzettend lang (dan wel niet “eeuwig” mee doen). Erg handig als je een keer een grotere uitgave wil doen aan bepaalde woonaccessoires of een meubelstuk. 😉

Het woord design wordt al snel door mensen in de mond genomen, omdat het een bepaalde kwaliteit uitstraalt. Echter moet je altijd zelf kritisch kijken naar design en daarnaast moet het ook altijd aansluiten bij jouw smaak. Logisch eigenlijk! Maar ik denk dat veel mensen al vallen bij het woordje ‘design’. Ik word dan in ieder geval gauw nieuwsgierig…

Minimalistisch

Een tijdloos design is vaak minimalistisch. De overdreven en te opvallende dingen worden weggehaald totdat de kern overblijft van de vorm. Een voorbeeld van deze minimalistische vormen is het bestek ontworpen door Arne Jacobsen voor Georg Jensen. Er is geen opvallend handvat, er zijn niet meerdere stukken… alles komt uit één vorm. Ik vind het prachtig!

schermafbeelding-2017-01-04-om-10-09-33

Deze minimalistische uitstraling gaat verder dan bestek natuurlijk. Zoals ik net al aangaf waren de messen van Georg Jensen. Een merk zoals Georg Jensen straalt dit tijdloze design uit. Het zijn producten waar je over een aantal jaar nog steeds niet op bent uitgekeken. Zoals deze spaarpot! Super leuk om nu alvast bij je kind op de kamer te zetten en als je kind ouder is dan is het een mooie herinnering aan hun kindertijd. Het is een blijvend design met een mooie uitstraling. Love it!

schermafbeelding-2017-01-03-om-10-19-42

En nog veel meer…

Uiteraard zijn er nog veel meer manieren van tijdloos design. Bijvoorbeeld een mooie vaas, bestek of iets anders.

schermafbeelding-2017-01-03-om-10-23-15

Of wat dacht je van klokken? De klokken van ontwerper Henning Koppel zijn mooie minimalistische uurwerken voor Georg Jensen.

schermafbeelding-2017-01-04-om-10-11-50

Kies jij het liefst voor een tijdloos design? Ik ben benieuwd! Neem anders eens ‘n kijkje bij Sterk Online voor nog meer inspiratie! 😉 Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsord bericht.

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Back to school!

De scholen zijn weer begonnen De zomervakantie is weer voorbij en de...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *