Een nieuwe vloer kiezen

Inspiratie tijd: 3 minuten

Toe aan een nieuwe vloer maar weet je niet welke je wilt hebben? Een nieuwe vloer kiezen kan lastig zijn. Het is de basis van je interieur en bepaalt al gauw de sfeer. Ik vertel je in deze blog over de soorten vloeren en laat je een paar voorbeelden zien!

Wanneer je kiest voor een vloer is het belangrijk om te weten wat voor een sfeer je wilt creëren. Kies voor warme of donkere kleuren als je een grote ruimte hebt. Hierdoor lijkt je kamer kleiner en wordt het knusser. Maar andersom, een zachte of lichte kleur, laat je kamer ruimer lijken.

Soorten vloeren

Er zijn veel soorten en kleuren vloeren om uit te kiezen voor iedere ruimte in je woning. Hieronder laat ik je een aantal voorbeelden zien!

#1 Tegels

Tegelvloeren zie je vaak in de keuken of in de hal, maar kan ook net zo goed in de woonkamer. Met tegels als vloer kan je alle kanten mee op. Grote tegels, kleine tegels, patronen, verschillende kleuren, noem het maar op! En een grote pluspunt van een tegelvloer is dat het makkelijk te onderhouden is.


Credits: vtwonen

#2 Laminaat

Er is veel keuze in laminaatvloeren. Er zijn verschillende soorten designs en kleuren wat het makkelijk maakt om er een te vinden die in je interieur past. Laminaat kan alleen wel kouder aanvoelen dan bijvoorbeeld houten vloeren. Kies daarom voor vloerverwarming onder je laminaat!

#3 Visgraat parketvloer

Ik vind zelf de visgraat parketvloer heel gaaf! Hier worden de planken loodrecht op elkaar gelegd, waardoor het dus op een visgraat lijkt. Het geeft je interieur echt een speels effect. Bij Laminaat en Parket kwam ik een aantal mooie visgraat parketvloeren tegen. Ze hebben veel verschillende soorten en je kan ook zelf bepalen hoe het wordt afgewerkt. Op deze onderstaande foto’s zie je voorbeelden van een gave visgraat parketvloer.


Credits: Heide Lerkenfeldt


Credits: Jaro van Meerten

Laminaat en Parket

Bij Laminaat en Parket hebben ze een groot assortiment aan verschillende soorten vloeren. Sinds 2010 levert het bedrijf vloeren door heel Nederland en de afgelopen jaren hebben ze zich ontwikkeld tot een van de grootste spelers op de markt. Check de site voor meer inspiratie en informatie!

 

Welke vloer is jullie favoriet? Die van mij de visgraat!
Liefs, Eva

 

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met Laminaat en Parket. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Lentekriebels!

De lente is begonnen en dat betekent: lentekriebels! Stephanie vertelt je dan...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *