Een nieuwe look in de keuken

Inspiratie tijd: 3 minuten

Wat doe je als je in een appartement woont wat gesloopt gaat worden, maar je toch wel het een en ander wilt veranderen, omdat je toffe Instagram foto’s wilt blijven maken? Hierdoor pak je geen grote klussen aan, omdat het maar van korte duur is. De oplossing hiervoor is, om kleine klussen aan te pakken die een groot resultaat geven.

Ik woon in een appartement wat gebouwd is en de jaren 60. Alles is dus oud en gedateerd, eigenlijk best wel jammer dus. Toen ik hier ging wonen wist ik al dat het op de lijst stond met woningen die genomineerd waren om gesloopt te worden. Met dit in je achterhoofd ga je er niet heel veel aan doen, maar dit zou wel zonde zijn. Toch is in dit huis mijn Instagram verslaving begonnen, ondanks dat ik maar twee ruimtes in mijn huis heb waarin ik Instagram foto’s kan maken. Namelijk de woonkamer en de slaapkamer. De andere kamers zijn niet mooi genoeg en hebben te weinig lichtinval. Dit moest natuurlijk anders, maar ik wilde geen rigoureuze veranderingen doen. Daarom leek de keuken mij een geschikte plek.

Ik heb genoeg licht en foto waardige spullen, maar er is een ding wat niet zo foto waardig is. En dat is het aanrechtblad. Ik heb zo’n roestvrijstalen, die in elke standaard keuken zit. Gelukkig heb ik wel witte tegels, maar dan wel met grijze voegen.

Elke week kijk ik naar Thomas van Eigen Huis en Tuin, ik kan mij herinneren dat hij wel eens verteld heeft dat je tegelvoegen erg gemakkelijk in een andere kleur kunt veranderen. Bij de action kun je witte tegelvoeger kopen voor minder dan €2,-. Daar kan ik mij toch geen buil aan vallen.

Toen ik thuis de tube open maakte en een kwastje zag wist ik dat dit niet was zoals Thomas het altijd deed. Na een paar nachten slapen wist ik het wel. Thomas werkte met zijn vinger…
Vol goede moed wilde ik het op een klein stukje uitproberen. Maar al gauw werd het de hele muur. Ik had achteraf beter eerst even een filmpje kunnen kijken met een stappenplan. Want dan had ik geweten dat dat spul best snel uithardt en je het dan niet meer gemakkelijk kan verwijderen. En dat je beter latex handschoenen aan kunt trekken, omdat anders echt al je nagels sneuvelen.

Toch ben ik heel blij met het eindresultaat. Ik zie het maar als een mooi experiment. Als ik straks een ander huisje heb en ik de voegen wit wil maken, dan weet ik nu hoe het wel moet. En voor nu is het Instagram waardig.

Hebben jullie wel eens kleine veranderingen in huis gedaan? Wat vinden jullie van het eindresultaat? Liefs, Marleen

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De keuken van je dromen!

Je komt er elke dag: de keuken! Iedere dag bereid je hier...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *