Een knusse woonkamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

Laatst vertelde ik over salontafels voor in de woonkamer en dat salontafels veel veranderen in je interieur en meer sfeer brengen. Later bedacht ik me dat het misschien ook erg leuk is om tips te geven voor zitmeubelen in de woonkamer! Ook dat is namelijk erg sfeerbepalend en belangrijk!  

Zitmeubelen

Voor zitmeubelen geldt dat het ontzettend belangrijk is eerst je stijl te bepalen. Eigenlijk is dat voor alles de basis. In deze blog wil ik meer vertellen over banken en fauteuils. Deze kun je namelijk perfect combineren! Een leuke hoekbank en daarbij een stoere fauteuil is de basis voor de woonkamer. Naast hoekbanken kun je ook voor een driezits- of tweezitsbank kiezen. De vorm van je huis is hierbij bepalend. Kijk goed naar de vorm van de kamer en bepaal met wat voor een soort bank je de ruimte het best benut.

Ik zie vaak hoekbanken voorbij komen in verschillende huizen, daarom wil ik hier wat voorbeelden van geven. Dat ga ik aan je laten zien aan de hand van een aantal goedkopere varianten van de hoekbanken van Leen Bakker! Waar kan je bijvoorbeeld voor kiezen? Wat is er mogelijk? Daarnaast laat ik je zien hoe je dit op een leuke manier kunt combineren met een fauteuil! Zo maak je jouw woonkamer tot een knusse plek!

schermafbeelding-2016-10-26-om-14-17-00

Hoekbanken

Hoekbanken: er zijn veel soorten. Men denkt vaak dat hoekbanken altijd erg groot zijn, maar dit hoeft zeker niet zo te zijn. Heb je wat minder ruimte tot je beschikking? Geen probleem! Kies dan gewoon een wat kleinere bank. Ik zal je twee verschillende soorten hoekbanken laten zien:

Een kleine hoekbank die je uitstekend kunt combineren:

schermafbeelding-2016-10-26-om-14-05-20
Hoekbank Aberdeen (Leen Bakker)  

Wanneer je meer ruimte hebt in de woonkamer, zou ik persoonlijk kiezen voor een wat grotere bank. Zo voorkom je dat er te veel ‘leegte’ is en daardoor mis je de sfeer van een knusse woonkamer.

Deze bank is een goed voorbeeld van een wat grotere hoekbank:

schermafbeelding-2016-10-26-om-14-08-14
Hoekbank Stuttgart (Leen Bakker)

Fauteuils

Er zijn grote, kleine, brede, smalle, gekleurde fauteuils: heel veel keuze! Je kunt kiezen voor een opvallende bank en een wat rustigere fauteuil of andersom. I’ll show you!

Dit is echt een van mijn favoriete kleuren. Cute en goed te combineren met bijvoorbeelde een grijze, neutrale bank. Wil je juist een rustigere kleur voor een fauteuil? Deze fauteuil is ook in het grijs en beige.

schermafbeelding-2016-10-26-om-14-12-38
Fauteuil Naranja (Leen Bakker)

Durf te combineren!

Heb je een uitgesproken smaak voor kleur of materiaal? Mijn advies: durf te combineren! Misschien denk je dat het niet heel erg leuk staat of twijfel je: probeer het gewoon! Koop niet alles in één keer als je twijfelt, maar verander het stapje voor stapje… totdat jij tevreden bent.

schermafbeelding-2016-10-26-om-14-16-39

Hoe maak jij jouw woonkamer tot een gezellige en knusse plek? Combineer jij verschillende kleuren en materialen voor banken en fauteuils? Ik ben benieuwd! Liefs, Mariëlle.

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Eettafels bij Goossens wonen & slapen

Ik vind het heerlijk om lekker lang te tafelen met vrienden en/of...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *