Een kleine studentenkamer inrichten

Inspiratie tijd: 4 minuten

Sinds een paar maanden woon ik op kamers in Arnhem. Een leuk, gezellig, maar klein kamertje die je effectief moet indelen. Ik vond het erg leuk om voor het eerst mijn kamer in te richten naar mijn eigen stijl en smaak, vandaar dat ik hier ook een video over heb gemaakt die je kan zien op ons YouTube kanaal! In deze blog vertel ik hoe ik mijn kamer heb ingedeeld en laat ik een paar van mijn favoriete accessoires zien! Enjoy.

First things first

Allereerst heb ik gekeken naar de wat grotere meubels. Een bank, bureau, kast, bed etc. Ik heb alles niet opgemeten van te voren, maar dat zou ik je wel aanraden, haha (ik had dit keer erg veel geluk dat alles paste). Om zoveel mogelijk ruimte te besparen heb ik gekozen voor een hoogslaper. Hierdoor heb ik mijn bureau en bankje onder het bed neer kunnen zetten, ideaal! Anders had dat nooit gepast in mijn kamer van 12m2. Daarnaast wilde ik graag een vakkenkast omdat je hier veel in kwijt kunt en het er ook nog eens netjes en geordend uitziet.

Let’s style!

Dit vond ik uiteraard het leukste gedeelte. Wanneer alle meubels stonden kon ik beginnen met de aankleding van de kamer. Ik wilde een gezellige sfeer creëren en dat heb ik onder andere gedaan met mooi behang van Wall art. Bij het uitzoeken van het behang heb ik gelet op neutrale kleuren en op een rustige print. Ik vind het superleuk staan.

Plaid

Elk seizoen, maar het liefst in de winter kruip ik ‘s avonds op de bank onder een deken. Ik vind dat kussens en dekens je bank ook helemaal afmaken. Ben ik de enige of vinden jullie het anders ook zo kaal lijken? Ik heb gekozen voor aardetinten, omdat ik dit goed vind passen bij de bank. Het mooie plaid dat je ziet is van Kayori. Hier heb ik ook mijn beddengoed van (zó zacht). 

Kussens & manden

Kussens voegen ook zeker iets toe aan je bank. Het staat leuk en het zit comfortabel. Ik ben helemaal gek op de accessoires van Casa Vivante. Ik kwam daar deze leuke kussens tegen en was verliefd! Maak je even geen gebruik van je kussens of plaid? Leg deze in de mooie opbergmanden (ook van Casa Vivante) óf wees creatief en zet er leuke planten in. 

Diffuser

In een kleine kamer vind ik het al best snel muf ruiken. Ik heb daarom nu een Geurwolkje in mijn kamer en dat is echt de oplossing voor mij. Je kunt hier een geur in doen die jij lekker vindt en je hele kamer ruikt weer fris. Naast dat het lekker ruikt vind ik het ook erg leuk staan in mijn vensterbank.

Planten

Hoe meer hoe beter. Krijg jij ook geen genoeg van planten? Ik vind dit zo gezellig staan. Ik heb gekozen voor planten van 123planten, omdat ik vind dat hun assortiment erg breed is en de levering top is! Ik wissel vaak af met verschillende soorten planten, zodat het er speels uitziet.

Plantenpotten

Ik hou van neutrale kleuren, maar vind het leuk om af en toe een accentkleur toe te voegen. Dat heb ik nu gedaan bij de plantenpotten. Deze zijn van elho en wat vind ik ze leuk staan. Vooral het roze in combinatie met het wit is geweldig.

Vloerkleed

Ik woon in een souterrain en dat is in de winter best koud aan je voeten. Ik heb daarom gekozen voor een vloerkleed van Volero en ik vind het de ruimte helemaal afmaken. Het staat leuk onder het bureau en matcht goed met de bank. 

Tafeltje

Een bijzettafeltje vond ik erg belangrijk. Ik wilde namelijk niet mijn eten en drinken bij mijn computer neerzetten. Vandaar dat ik heb gekozen voor een mooi tafeltje van Furndaily. Het onderstel is open en hierdoor oogt het ruimtelijk. Dat is wel zo handig in een kleine kamer…

Oplader/organizer

Ik had nooit echt een vaste plek voor mijn sleutels of telefoon. Het slingerde maar wat rond in mijn kamer… niet heel handig dus. Ik kwam uit bij Manu en zij hadden een toffe draadloze oplader waar je ook nog eens je sleutels bij in kon doen. Handig!

 

Ik ben helemaal blij met mijn leuke kamer. Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met een aantal mooie producten! Liefs, Larissa     

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Een cadeau om van te genieten!

Het is weer zover, de feestdagen staan alweer bijna voor de deur....
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *