Een Instagram-huis

Inspiratie tijd: 2 minuten

Na een flinke poos (je kent het wel, druk met werk, nieuw huis inrichten etc.) schrijf ik dan eindelijk mijn tweede blog op Furnlovers. Sinds mijn vriend en ik verhuisd zijn, post ik op Instagram bijna dagelijks kiekjes van ons nieuwe stulpje. Je kunt het gerust een (lichte) verslaving noemen… Ik wil het graag even hebben over ons ‘Instagram-huis’.

Ja, Instagram-huis plaats ik tussen aanhalingstekens. Wat is een Instagram-huis? Van vrienden hoor ik vaak de reactie dat mijn foto’s zo een woonmagazine in kunnen. Ze zijn dan weliswaar gewoon gemaakt met m’n iPhone, maar je snapt het idee. Leuk hoor, zulke complimenten, maar van binnen begin ik vaak een beetje te gniffelen. Eigenlijk zijn Instagram-foto’s in zekere zin wel te vergelijken met foto’s die je bij een makelaar ziet. Er wordt natuurlijk altijd rekening gehouden met de beste lichtinval, de juiste hoek, de juiste lens en als het even kan wordt er ook een lekker filtertje overheen gegooid. Prachtig resultaat geeft dat.

2
1

Nou is er iets dat ik moet opbiechten. Ik heb helemaal geen Instagram-huis. Ons huis is zeker aan de kleine kant, op onze huidige keuken en badkamer ben ik niet trots en van één kamer wil je de deur maar liever niet opendoen. Oké, we hebben dit pas een half jaar geleden gekocht en er moet hier en daar echt nog geklust worden. In ons huis wordt geleefd, we maken soms rommel, stellen kluswerk uit en we hebben twee katten die de bank aanzien voor krabpaal. Ik schuif voor een Instagram-foto gerust alle troep even opzij en als ik tevreden ben met het resultaat, schuif ik het gewoon weer terug.

4

3

Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen echte rommelkont. Wel probeer ik ervoor te zorgen dat mijn foto’s Instragram-waardig zijn. Alles voor de foto, zal ik maar zeggen… Hoe zou het eraan toegaan bij interieurbloggers met tienduizenden volgers? Wonen zij wel in een echt Instagram-huis? Hoe dan ook, ik vind het geweldig om iedere dag inspiratie te kunnen opdoen en zelf mensen op ideeën te brengen. De volgende keer dat je een foto van me voorbij ziet komen, denk dan maar eens aan die stapel post die net niet in beeld is. Of aan mijn vriend die ongeduldig zit te wachten totdat ‘ie weer op de bank mag gaan zitten… 😉

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Samenwonen in ons eerste appartement

Alweer drie jaar geleden was het dan eindelijk zover: vanuit huis bij...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *