Dutch Design week 2016

Inspiratie tijd: 5 minuten

De Dutch Design week (DDW), wat een fantastisch evenement! Afgelopen 9 dagen was het weer zover.

Vorig jaar was mijn eerste keer ddw en dit was zo goed bevallen dat ik dit jaar weer een bezoekje nam, afgelopen donderdag.

Even in het kort, wat houdt de ddw in?
Dutch Design Week (voorheen Week van het Ontwerp) is een grootschalig en internationaal jaarlijks negendaags evenement in Eindhoven waarbij design in allerlei facetten centraal staat. Het evenement past in het streven van Eindhoven zich te profileren als design- en technologieregio en het designklimaat verder uit te bouwen en te versterken. Waar Dutch Design Week in 2002 nog begon met 20 deelnemers, waren dit in 2012 meer dan 300 evenementen verdeeld over 83 locaties, waaraan ruim 1.500 ontwerpers deelnamen. Het evenement trok in dat jaar zo’n 200.000 bezoekers. Het evenement vindt jaarlijks plaats in oktober. Op tientallen plaatsen in de stad worden exposities, lezingen en tentoonstellingen gehouden. (bron: wikipedia).

Je hebt dus verschillende locaties door de stad, je kunt met (gratis) taxi’s of met bussen van de ene plaats naar de andere komen. Ik ben bij de Strijp Area en de East Area geweest. Graag was ik ook nog naar het centrum van Eindhoven gegaan. We hebben daar wel gegeten ‘s avonds maar omdat om 20u alles dicht ging, hebben we daar weinig meer kunnen bekijken. De ddw kun je niet in een dag zien.

Mijn DDW

Graag wil ik wat foto’s delen die ik afgelopen donderdag op de ddw maakte. Het is lang niet alles, maar wel allemaal dingen die ik super tof vond. Het loopt ook erg uit een van kunst tot meubilair/accessoires die ik zelf in huis zou zetten.

We begonnen onze tour in de Strijp Area bij Piet Hein Eek, naast zijn eigen beroemde meubels waren er ook een hoop andere designers die hun producten presenteerden.

 

 

Hoe gaaf zijn deze klokjes bij elkaar!

Wat zeggen jullie van deze kast? 🙂

Recycling is hot! Ik vind het een kunst dat je van deze spullen een gezicht kunt maken.

      

 

Boven de winkel van bij Piet Hein Eek zag ik de populaire vazen van Hella Duijs:

Ook vond ik deze staande Monstera pot van Tim van de Weerd erg indrukwekkend:

In een volgende ruimte zagen we verschillende mooie accessoires voor in huis, bekende en minder bekende ontwerpers voor mij.

  

Deze lampen vond ik erg leuk bedacht, zou ik zo in mijn woonkamer zetten (links).
Op de rechter foto zie je de ‘Up’, ze zijn gemaakt van porselein en zijn bedoeld om een overgebleven of geknakte bloem in een vaas te zetten met een UPgrade. De Up past op of in iedere vaas. (van Micky Philips).

  

Maar Micky Philips maakt nog meer moois! Op de linker foto zie je een theepot die niets van een traditionele theepot weg heeft, je kunt kiezen voor een houten of lederen band.

Liefde voor deze borden van porselein, de kleuren passen prachtig bij elkaar.

     

Ik heb een betonnen klok van Puik art, dus het merk was me al bekend. Ze hebben echt een hoop toffe spullen. Ik vond persoonlijk het tafeltje en de kapstok op de achtergrond erg gaaf, maar eigenlijk zijn alle spullen van Puik art naar mijn smaak.

  

Als laatste zagen we in deze ruimte de kaarsenstandaard en de spiegels met buizen van glas waarin je bloemen kunt zetten, ontworpen door Van Tjalle en Jasper. Mooi design dat ik nog nooit had gezien.

Tegenover de ruimte van Piet Hein Eek was ook nog van alles te zien waaronder deze gave bureaulampjes, wat passen de kleuren mooi bij elkaar.

 

Op de linker foto een kapstok (wardrobe) van houten figuren die je kunt draaien zoals jij wilt, echt een eyecatcher. Rechts de Kokoro, een prachtige kast, wat bijzonder hoe het hout van dik naar dun loopt. Beide ontworpen door Rene Siebum.

 

Dit was nog lang niet alles, want ik kon het niet allemaal op de foto krijgen :-), maar ik wil jullie ook nog wat foto’s van de East Area laten zien (sectie C).

 

Kunstenaar Nacho Carbonell heeft een groot atelier op Sectie C in Eindhoven, hierboven 2 kunstwerken.

De Spaanse designer Nacho Carbonell beschouwt zijn stoelen, banken en lampen als levende wezens met een eigen persoonlijkheid. Ze zijn nauwelijks als gebruiksvoorwerp herkenbaar door de coconachtige vormen, ruwe huid en organische uitsteeksels. Zelf zegt hij: “Ik wil objecten scheppen die de zintuigen en de verbeelding prikkelen, objecten met een fictief of fantastisch karakter waarmee je het alledaagse leven kan ontvluchten.”

 

 

Voor eventjes terug naar het strandgevoel van afgelopen zomer…

Ook Elke v/d Berg heeft haar eigen atelier op Sectie C, ik ken haar ontwerpen al een tijd en vind ze stuk voor stuk prachtig.

Als laatste wil ik nog even mijn aanwinsten van die dag aan jullie showen, bij Elke stonden namelijk superveel ‘misbaksels’ zoals ze die noemen. Ik zag het er nauwelijks aan af en kocht deze gieter en klok, I’m in love!

Ik kan de DDW aan iedereen aanraden, er is echt voor iedereen wel wat interessants te zien, dus hou het volgend jaar oktober in de gaten!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Diy (do it yourself) – I love it!

Welkom allemaal! Dit is mijn eerste blog voor Furnlovers en ik vind...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *