DIY: Mini makeover met een oude tuinposter

Inspiratie tijd: 3 minuten

In de tuin had ik nog een leuk hoekje over. Daar wilde ik wat mee gaan doen. Maar wat?

Laatst hadden we een onderstel voor een tuintafel gekocht bij een timmerman. Een paar steigerhouten planken er op geschroefd en we hadden voor weinig geld een megagrote tuintafel. Dit hoekje is er vlak naast en we hadden nog steigerplanken over. Dus heb ik er nog zo’n onderstel bij laten maken. In het klein, zodat we daar een bankje van konden maken.

Precies op maat van het hoekje zodat het er mooi in past. Maar ook groot genoeg om het bankje bij de tuintafel neer te zetten.

Nu had ik nog wat nodig voor de achterwand. Een tuinposter. Maar waar vind ik die zo snel? Ik bedacht me dat ik er nog één had liggen. Het juiste formaat en best een leuk ding hoor, maar niet mijn ding zoals je ziet 😉

poster

En dus besluit ik om er iets anders van te maken. Je kan op internet gaan zoeken of je bedenkt het gewoon ter plekke. Zo doe ik het meestal. Het plaatje zit dan in mijn hoofd en dan hoef ik het alleen nog maar uit te voeren. In dit geval te beginnen met het zwart verven van de poster:

poster-schilderen

Best makkelijk tot zover. Even laten drogen. En klaar.

poster-zwart

Nu het ontwerp er op tekenen met een schoolbordkrijtje:

nieuw-ontwerp-poster

Daarna de verfkwast pakken (een zogenaamde spalter in dit geval) en met witte verf over de krijttekening schilderen. En zo krijg je een leuk zwart wit contrast.

nieuw-poster

Dit is het hoekje. Dat kan wel wat sfeer gebruiken zoals je ziet.

tuin-before

Met de ‘nieuwe’ tuinposter en wat accessoires die ik nog had liggen is dit het resultaat geworden: een sfeervol winters tafereeltje.

eind-resultaat

Misschien heb je zelf nog spullen liggen die best een tweede ronde mee kunnen. Weggooien kan altijd nog. En zo heb je er dubbel plezier van.

Mocht je het leuk vinden om mij op Instagram te volgen? Dat kan op annekeathome 🙂

Liefs, Anneke

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Retro stijl in huis met Sternzeit Design

De retro stijl is een zeer geliefde interieurstijl. Je kunt er echt...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *