Design meubelen van Fritz Hansen

Inspiratie tijd: 2 minuten

Tijd voor nieuwe inspiratie! Ken jij het Deense design merk Fritz Hansen al? In deze blog wil ik jullie meer vertellen over dit prachtige merk!

Fritz Hansen

Zoals ik hierboven vertelde is Fritz Hansen een Deens design merk. Er zijn meerdere designers die hebben gewerkt voor Fritz Hansen, waaronder Arne Jacobsen, Hans Wegner en Piet Hein. Wat me zo aanspreekt in de meubels van Fritz Hansen, is dat deze design producten goed te combineren zijn met je interieur. Ik vind het toegankelijk design! Met de meubels van Fritz Hansen kun je zelf bepalen wat de uitstraling wordt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een strak en modern geheel, waarbij je vooral kiest voor neutrale kleuren en vormen. Daarnaast kun je ook oud en nieuw met elkaar combineren of juist kiezen voor een gewaagde kleur.

Ro fauteuil

De Ro chair is een voorbeeld van ‘toegankelijk design’. De fauteuil heeft mooie vormen en een goede comfort. De zitting helt licht naar achteren, waardoor je een fijne houding hebt als je zit. Er zijn verschillende kleuren mogelijk, dus ook hierin kun je het zelf precies zo afstemmen als je wilt. Misschien wil je een neutrale grijze kleur, maar het is ook mogelijk een roze kleur te kiezen!

3822

Design stoelen

Daarnaast zijn er ook prachtige design stoelen die een echte eyecatcher zijn, maar die je ook goed kunt combineren met je andere meubels! Ik zal je er een aantal laten zien.

Als eerste de Grand Prix stoelen: deze houten stoelen zijn ideaal te combineren. Het is een mooi, opvallend ontwerp die tegelijkertijd eenvoud uitstraalt. De eenvoud ontstaat door het gebruik van één soort materiaal. Desalniettemin is deze stoel echt een aanrader. Het geeft direct een hele andere look aan de eethoek!

3251

Ten tweede wil ik de Drop stoel aan jullie uitlichten. Zoals de naam het al zegt heeft de stoel de vorm van een soort druppel. Doordat Fritz Hansen de zitting van stevig schuim maakte en deze vervolgens bekleedde met stof of leer was het mogelijk om deze vorm te krijgen.

3783

Ken jij dit merk al? En, wat vind jij van de uitgelichte producten? Ik ben benieuwd! Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met MisterDesign. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

 

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Trend: Water & Design

Blauw in huis: we love it! We zien de kleur blauw steeds...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *