De woonkamer stylen met een nieuwe salontafel!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Een nieuw seizoen, het wordt weer kouder en sneller donker: ik vind dat het tijd is voor nieuwe inspiratie! (Maar dat is het eigenlijk altijd ;-)) Volgens mij heeft iedereen steeds meer behoefte aan vernieuwing in het interieur: nieuwe meubels en woonaccessoires, YAY! Herken jij jezelf daar ook in?

Woonkamer

Waarom de woonkamer? In de woonkamer zit je in de herfst en winter toch het meest. Ik in ieder geval wel. Heerlijk een filmpje kijken onder een dekentje… Maar misschien wordt het toch tijd voor iets nieuws. Gelijk een nieuwe bank of eettafel kopen is wellicht een té grote uitgave. Logisch. Geen probleem: er zijn namelijk nog veel meer mogelijkheden. Ik zal je een aantal voorbeelden geven.

Woonaccessoires

Woonaccessoires zijn natuurlijk altijd een goed idee! Je kunt hier eindeloos mee combineren en bijvoorbeeld ook inspelen op het seizoen. Een leuk idee is om een keer een andere stoelhoes te kiezen, zodat je direct een andere uitstraling creëert. Ik was op het internet aan het rondkijken en kwam bij OTTO veel woonaccessoires tegen, waaronder deze leuke stoelhoezen! Of wat dacht je bijvoorbeeld van een leuke plant? Ben je zelf niet zo handig met planten? Dan kan je ook voor een nep plant kiezen. Let echter wel op de look van de plant. De plant mag dan wel nep zijn, maar er zijn ontzettend veel verschillende kunstplanten! Pick the right one!

schermafbeelding-2016-10-11-om-12-26-52

Salontafels!

Salontafels zijn een goed voorbeeld van meubels die je het best kunt aanschaffen, mocht je toch echt een extreme koopdrang hebben. 😉 Een salontafel verandert al veel in de woonkamer én het hoeft niet veel te kosten. Daarnaast kun je het precies zo stylen als jij wilt. Hou je van strak en modern? Dan kies je bijvoorbeeld voor hoogglans MDF. Als een robuuste uitstraling je meer aanspreekt, dan kun je beter kiezen voor materialen zoals grof hout of staal.

Ik zal hieronder verschillende stijlen uitlichten van salontafels die ik tegenkwam bij OTTO:

Modern

Een moderne salontafel een strak ontwerp, gemaakt van bijvoorbeeld MDF. Deze salontafel is een goed voorbeeld van de moderne stijl. Salontafels met een blad van glas past ook goed bij deze stijl!

schermafbeelding-2016-10-11-om-14-03-57

Klassiek

Ben je meer van de klassieke stijl? Wat vind je dan van deze salontafel? Je kunt kiezen voor diverse stijlen, maar deze kleur past toch wel goed bij een klassiek interieur.

schermafbeelding-2016-10-11-om-14-07-16

Landelijk

De combinatie van wit met hout past bij deze stijl, vooral de combinatie zoals je op onderstaande foto ziet.

schermafbeelding-2016-10-11-om-14-13-56

Scandinavisch

Bij de Scandinavische stijl past het materiaal en de kleur van bovenstaande salontafel ook erg goed, namelijk wit en hout. Echter heeft bovenstaande tafel toch meer een landelijke uitstraling. De tafel die je hieronder ziet past echter perfect bij de Scandinavische stijl. Het heeft een simpel ontwerp, waardoor je er veel mee kunt combineren.

schermafbeelding-2016-10-11-om-14-18-06

Ik ben benieuwd welke stijl en welke salontafel jouw favoriet is! Meer zien? Kijk dan eens bij OTTO!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Office makeover part I: onze nieuwe bank

Jullie hebben de afgelopen tijd veel bij ons voorbij zien komen. Er...
Read More

2 Comments

  • Ik heb een zwak voor modern interieur. Het liefst zou ik mijn hele huis vol met strakke meubels zetten van goede designers. Helaas is dat financieel niet echt haalbaar, dus doe ik het vaak met mooie imitaties. Ik vind dus de moderne MDF tafel het mooist! Zelf heb ik een glazen salontafel, dit matcht ook goed in een modern interieur vind ik zelf.

    • Snap ik! Slimme oplossing om het dan inderdaad zo te doen. 🙂
      Dan heb je toch precies wat je zelf echt leuk vindt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *