De voordelen van paneelgordijnen!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Gordijnen zijn super belangrijk in huis. Het geeft privacy, houdt het felle licht buiten en geeft enorm veel sfeer in je interieur. Er zijn natuurlijk heel veel soorten raamdecoratie, maar in deze blog ga ik je specifiek wat vertellen over iets waar jij misschien nog niet zo bekend mee bent, namelijk over paneelgordijnen! Lees snel verder.

Paneelgordijnen

Wellicht heb jij thuis houten jaloezieën, hangende gordijnen of plisse etc. Er zijn enorm veel mogelijkheden. Toen ik op zoek ging naar nieuwe ideeën voor in mijn huis kwam ik eigenlijk al snel terecht bij paneelgordijnen. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, maar werd gelijk enthousiast. Het is namelijk net wat anders dan ‘gewone’ gordijnen en dat maakt het uniek. Ik ben altijd enthousiast over items in huis die niet veel mensen hebben, dus daarom wil ik dit graag met jullie delen. Hieronder vertel ik je graag alle voordelen ervan!

Grote ramen

Een groot voordeel van paneelgordijnen is dat het heel makkelijk jouw grote raam bedekt. Binnen no-time heb je fijne raamdecoratie hangen dat ervoor zorgt dat je meer privacy hebt en dat het lichtinval aanzienlijk minder is. Het fijne is, is dat het licht nog wel naar binnen valt, zodat je nog wel genoeg licht krijgt! Ideaal.

Gemakkelijk

Je kunt de paneelgordijnen gemakkelijk ophangen aan een meersporen rail. Hierdoor schuiven de panelen langs elkaar. Het grote voordeel hiervan is dat je zelf kan kiezen hoe veel licht er binnen in je woonkamer komt. De gordijnen zijn dus enorm praktisch, maar ook zijn de variaties eindeloos. Je kunt bijvoorbeeld makkelijk afstemmen op je inrichting. Kijk goed naar welke kleuren jij hebt in huis. Het is vaak fijn als de basis rustig oogt, dus kies voor kleuren die goed bij elkaar passen. Wil je liever paneelgordijnen in een serre bijvoorbeeld? Ook dat is mogelijk doordat je het makkelijk kunt ophangen.

Op maat laten maken

Een ander voordeel is dat paneelgordijnen ook op maat gemaakt kunnen worden. Bij standaard afmetingen kom je namelijk niet altijd goed uit. Elk huis is anders en op die manier is het dus altijd mogelijk om het juiste formaat te kiezen van deze gordijnen. Zo heb je nooit meer het probleem dat het niet past.

 

Zijn jullie ook zo enthousiast over de mooie paneelgordijnen? Welke kleur zou mooi staan in jullie huis? Laat het weten in de reacties. 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Maak jouw interieur duurzaam met Batterijenhuis.nl’s Alkaline batterijen

Bij Furnlovers zijn we niet alleen dol op interieur, maar streven we...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *