De vensterbank

Inspiratie tijd: 2 minuten

Regelmatig ga ik een blokje om met de hond. En wat me dan echt op valt zijn de vensterbanken. Ik vertel jullie in deze blog hoe je je vensterbank kunt stylen! 

Bijna ieder huis heeft één of meerdere vensterbanken en bijna iedereen zet hetzelfde neer. In vrijwel iedere straat zijn huizen met vensterbanken waar overal hetzelfde staat. Maar een goed gestylde vensterbank is niet alleen bepalend voor het aanzicht van je woning maar ook voor het aanzicht in je woning. Het zorgt tevens voor minder inkijk, dus meer privacy.

Je kunt denken aan verschillende potten en vazen. Met zoveel soorten links en rechts zit er vast een topper voor jou tussen! Maar denk vooral ook aan kandelaars. Want hoe fijn is het, zeker in deze periode, om in de avond de kaarsjes aan te maken?

Teamplant

Met een stuk of 5 grote platen en een paar kleintjes, maar je het al erg gezellig. Houd er wel rekening mee, wanneer je planten neer gaat zetten, of er direct zonlicht op de planten komt. Hoe staat de zon? Dus welke plant is geschikt. Halleluja zijn er echte experts in diverse tuincentra waardoor jou plant niet tot nauwelijks meer gaat verwelken. Het kan 😉!

Mixenmatch

Symmetrie is iets wat geweest is, we gaan nu voor meer eenvoud in de vensterbank. Datzelfde wat we doen met groepjes accessoires en planten op kasten en tafels doen we ook met mooie spullen in de vensterbank. Met de nadruk op mooie spullen. Vergaar een aantal boeken en vaasjes en zet ze bij elkaar in een hoek van de vensterbank. Wanneer je de spullen verspreid wordt het juist onrustig. Verschillende hoogtes, kleurstellingen die dicht bij elkaar liggen, materialen in dezelfde sfeer en zit dit in een groepering bij elkaar. Dit geeft een speels effect en waarbij de symmetrie een tijd hip is geweest is het nu juist hip om te mixen and matchen!

In principe kun je dus hetzelfde op je vensterbank zetten als dat je op een bijzettafeltje of nachtkastje zet.

Hieronder spot je wat ideeën:


Credits: liliinwonderland


Credits: more than ideas


Credits: freshideen.nl

Een vensterbank vol planten
Credits: roomed.nl

 

Hoe style jij je vensterbank? Liefs Jet.

 


 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Jet Henderiks

De vensterbank

Regelmatig ga ik een blokje om met de hond. En wat me...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *