De tuininrichting, het blijft een dingetje

Inspiratie tijd: 3 minuten

Dit is dé tijd om van je tuin te genieten. ‘s ochtends lekker in de tuin wakker worden of in de avond tot laat met vrienden of familie buiten zitten, heerlijk! Ben jij bezig of wil jij jouw tuin aan gaan pakken? Dan loop jij vast ook tegen een aantal dingen aan. Denk hierbij aan de stijl van jouw tuin? Of welke meubels komen er? En een hele belangrijke: welk materiaal wil je gaan gebruiken? Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van je tuin. In deze blog vertel ik je daarom mijn favoriete materiaal voor in de tuin!

Fist things first

Belangrijk is om eerst goed naar je ruimte in de tuin te kijken. Wil jij bijvoorbeeld veel groen in je tuin? Zorg dan dat je alsnog genoeg plek overhoud voor een zithoekje. Maak eventueel een leuk plekje met een pergola erboven. Zo heb je een zitoekje én genoeg groen. Ook kan je de tuinmeubels niet vergeten! Bamboe is hiervoor uitstekend materiaal. Bamboe meubelen zijn erg mooi en sterk. Daarnaast kan het ook tegen slecht weer.

Composiet

Hier heb je vast wel eens van gehoord. Composiet wordt namelijk steeds populairder. Traditionele houten materialen worden deze tijd vaker vervangen door houtcomposiet. Dit komt door de goede kwaliteit en de duurzaamheid van Composiet. Daarnaast is het ideaal, omdat het erg onderhoudsvriendelijk is. Op deze manier heb je lang plezier van je tuin zonder dat je hier moeite voor hoeft te doen. Ideaal 🙂 Toen ik op internet op zoek ging naar inspiratie voor mijn tuin kwam ik al snel op Woodcomposiet. Ik werd direct enthousiast door de uitstraling ervan en de kwaliteit, maar vooral omdat Composiet ook een duurzaam product is.

Composiet of hout?

Hout staat heel mooi en natuurlijk in een tuin en daarom kiezen mensen vaak voor houten vlonders of houten meubels. Het lijkt goedkoper om te kiezen voor hout, maar vergeet niet alle onderhoudskosten die erbij komen kijken. En daarnaast: heb jij zin om zoveel tijd in je tuin te stoppen? Met Houtcomposiet creëer je helemaal de hout look zonder alle ‘minpunten’ van echt hout. Daarnaast kun je bij de vlonderplanken ook niet uitglijden doordat er een antislip op zit. Super handig! Splinters? Ook geen last van. Door de fijnheid van de vezels komen er geen splinters vrij.

Duurzaam

In deze tijd zijn we erg bezig met de opwarming van de aarde. Om de opwarming te voorkomen douchen we minder lang, laten we de kraan niet onnodig lang aanstaan, pakken we eerder de fiets in plaats van de auto en ga zo maar door. Woodcomposiet is hier ook erg mee bezig en dat vind ik top! Er worden namelijk geen bomen gekapt voor het tuinhout. Zij werken namelijk met topmerken als ProDeck™ en WoodPlastic®. De samenstelling van deze producten bestaat uit ongeveer 60% FSC-gecertificeerde houtvezels en ongeveer 40% gerecyclede kunststoffen. Zeer duurzaam dus.

Ik weet dus wel wat ik in mijn tuin wil hebben! Ben jij ook geïnspireerd geraakt en wil je meer lezen over Woodcomposiet? Neem dan een kijkje op de site! Liefs.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Weekly favourites: 5x leuke woonaccessoires bij de HEMA

De HEMA, wie kent ze niet? Super leuke spullen voor een leuk...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *