De top 4 mooiste gietvloeren voor in vrijwel elk interieur!

Inspiratie tijd: 4 minuten

Dit is toch wel een van mijn favoriete onderdelen van een huis… de vloer. Dit is namelijk echt de basis en wanneer dit mooi en rustig is kan de rest van je interieur hier mooi mee blenden. Ik ben zelf helemaal fan van gietvloeren, omdat het in elk interieur eruit spat! In deze blog lees je over de top 4 mooiste gietvloeren. Benieuwd naar inspiratie? Let’s bring it on! 

 

Wat is een gietvloer precies?

Misschien ben je er al mee bekend, maar misschien ook niet. Ik zal daarom eerst wat meer vertellen over een gietvloer, want er zijn veel verschillende soorten vloeren en waarom kies je dan voor deze? Een gietvloer is namelijk een afwerklaag die op een dragende vloer wordt aangebracht door middel van het gieten van een vloeibare stof die op de onderlaag uithardt. Er zijn veel verschillende soorten gietvloeren! Ik kwam online al snel terecht bij Het Gietvloer Huys en werd gelijk verliefd het assortiment. 

De mooiste vloeren op een rijtje

Yes, het is tijd voor de top 4! Zoals ik net al vertelde heeft Het Gietvloer Huys een super gaaf assortiment. Ze hebben namelijk veel verschillende soorten:

#1. Betonlook

Een hele populaire keuze is de betonlook. Dit is eigenlijk een verzamelnaam voor drie soorten gietvloeren. Hierbij is de meest gekozen vloer de PU betonlook. Door op locatie van twee verschillende kleuren de PU gietvloer één kleur te maken kunnen zij een beton effect creëren. Hierdoor krijgt jouw vloer een basiskleur met een gemeleerd effect van twee kleuren. Extra leuk: bij het gieten van deze laag mag jij zelf aanwezig zijn. Deze keuze staat geweldig in een modern interieur, op die manier springt de vloer er helemaal uit, maar ook in een landelijk huis komt deze vloer mooi tot zijn recht. Ik zie de betonlook al helemaal shinen in mijn woonkamer, maar ook op het toilet en in de badkamer zou het prachtig staan.

#2. Epoxy 

Een andere favoriet is de Epoxy gietvloer. Deze vloeren kunnen tegen een behoorlijke stoot. Ideaal, want op die manier hoef je niet meer zo voorzichtig te zijn met wat jij erop zet! Dit past perfect in een industriële inrichting, omdat het echt een stoere look geeft in huis. Perfect als jij jouw huis nog wat ‘ruiger’ wil maken of wanneer jij juist een rustige inrichting hebt en het net een wat stoerdere touch wil geven. 

#3. Liquid designvloer

En dan nu een vloer die je misschien nog niet kent… namelijk de liquid designvloer. Deze is duidelijk anders dan de PU of epoxy. Dit is een mooie, veerkrachtige vloer. Het geeft echt een naturel look. Dit is een mooie basis voor in jouw huis. Style het af met wat robuuste items, zodat de vloer een mooie tegenhanger is. Daarnaast is het net alsof je op een zacht, verende bosgrond loopt, heerlijk! Ook handig dat deze vloer in verschillende kleuren te verkrijgen is. Op die manier past het altijd bij de rest van je huis.

#4. PU gietvloer met flakes

Wil jij gaan voor een wat speelser effect? Kies dan voor een gietvloer van polyurethaan met flakes. Dit zijn vlokken die in een gewenste kleur kunnen worden toegevoegd aan de vloer. Op die manier oogt het net wat minder strak dan een volledig effen kleur. 

Waar te plaatsen?

Misschien denk je bij een gietvloer gelijk aan je woonkamer, maar wist je dat je op de badkamer, slaapkamer of op het toilet ook een hele nieuwe uitstraling kunt creëren? Extra leuk, kies voor verschillende gietvloeren voor een speelse look of juist voor dezelfde gietvloeren voor een passende eenheid. It’s up to you! Het is zelfs mogelijk om een gietvloer te laten leggen op je werk in een kapsalon, kantoorruimte of een modezaak bijvoorbeeld. Wil je een aantal voorbeelden zien? Neem dan eens een kijkje op de inspiratie site van Het Gietvloer Huys.  

Meer opties

Er is nog meer leuks! Het Gietvloer Huys is namelijk samen met 7 zusterbedrijven één van de weinige bedrijven in Nederland die het gieten van een vloer (met beton circé), het egaliseren van een vloer, het laten leggen van een vloerverwarming en de afwerking van de vloer of wand met plinten het allemaal in één heeft. Ben jij net als ik helemaal gek op de beton gietvloer? Dan is Circe Huys ook een leuke optie! Check zeker eens de site voor meer informatie. Er is namelijk veel meer mogelijk, denk hierbij niet alleen aan de vloer, maar ook aan wanden, meubels, plafonds etc. Genoeg keuze! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De slaapkamer omtoveren van winter naar zomer

De zomer staat eindelijk weer voor de deur! Niet alleen de woonkamer...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *