De tienerkamer

Inspiratie tijd: 3 minuten

Hoe ga je nu eigenlijk over van meisjeskamer naar een kamer voor een jonge dame? Met twee tieners in huis en dan ook nog meiden is dat af en toe best een hersenkraker. Dan is er ook nog eens een overduidelijk verschil tussen een tiener van bijna 16 en een tiener van bijna 13. Voor mij als interieurfreak een heerlijk uitdaging.

In de afgelopen twee jaar heb ik hun beide kamers al meerdere keren veranderd. Nu denk ik dat de kamer bij de oudste wel zo’n beetje klaar is. Zij wilde al een tijdje een groter bed en deze hebben wij voor haar gemaakt. Wel met voldoende opbergruimte onder het bed voor het opruimen van een hoop spullen. Wel zo handig 😉

De kamer van de oudste kun je een beetje omschrijven als een chill/lounge/ibiza achtige sfeer met bohemien items.

Inspiratie is er genoeg te vinden. Mijn oudste dochter is een sportieve en stoere meid en daar hoort een toch wel stoere kamer bij. Bij de dochter van Hetty van www.stoeruhzaken.nl zie je een voorbeeld van een stoere tienerkamer. Mijn dochter zag deze foto’s en zei, “Mam, kunnen we dat groen ook toevoegen? “ .

De oudste houdt veel van make-up en styling en wilde graag een grote poster op haar kamer. Deze foto zag ik op de Instagramfeed van @thehomerebel en deze foto past gewoon helemaal in de sfeer. Deze foto heb ik laten afdrukken op www.topdoek.nl.  Leuk om een statement te maken in de kamer, dan komt de kamer niet helemaal vol met posters en houd je het rustig en overzichtelijk.

De kamer van de jongste is een ander verhaal. De zussen lijken wat dat betreft qua smaak niet op elkaar. Het zijn beide unieke exemplaren. De jongste houdt van kleur. En wat dat betreft lijkt zij op mij. In haar kamer kan ik al jaren los met kleur. Op dit moment is zij, net als ik, helemaal verliefd op de nude roze tinten. De kast heeft deze kleur ook al gekregen. Deze kleur combineert zo mooi met wit, goud maar ook zeker met hout.

Op dit moment zijn we op zoek naar een mooi behang voor deze kamer. Op Instagram kun je echt alle kanten uit. Nu wil ik wel iets volwassener behang maar dan wel met een leuke twist.

De nieuwe behangcollectie van www.mayandfay.nl is werkelijk fantastisch. Mijn dochter en ik zijn hier echt voor gevallen. Nu moeten we nog een keuze maken. Dit wordt erg lastig.

Het behang komt op deze muur van de kamer. Hier zit nu ook al behang wat inmiddels al verschillende kleuren heeft gehad.

Never a dull moment with a girls room 🙂

Groetjes Irene

 

 

 

Comments

comments

Written By
More from Irene Meerman

Trendy transparant

Een trend die vorig jaar al veel zichtbaar was op allerlei manieren...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *