De mooiste vloerkleden voor de herfst

Inspiratie tijd: 3 minuten

Een nieuw seizoen vraagt om nieuwe meubels, woonaccessoires en kleuren, toch? Uiteraard kunnen we niet álles veranderen, maar in deze blog wil ik je laten zien dat je op een makkelijke manier jouw interieur klaar kunt maken voor de herfst. En natuurlijk mogen vloerkleden niet ontbreken! Lees je mee? 

Vloerkleden

Vooral met deze koude dagen zijn vloerkleden een essentieel onderdeel van je interieur. Je merkt gelijk dat er meer sfeer in een ruimte ontstaat. Bovendien geven ze je warme voeten (ook heel belangrijk!). Welke trends zien we op het gebied van vloerkleden? Vintage, grafische print, Scandinavisch en dierenhuiden zijn een paar die erg populair zijn op dit moment. 

Vintage 

Je ziet vintage vloerkleden steeds meer terugkomen. Dit betekent niet perse dat je een tweedehands vloerkleed hoeft te kopen. Waarom zou je alle tweedehands winkels afgaan, als je ook gewoon een nieuw vloerkleed met een vintage look kunt aanschaffen? Een vintage vloerkleed kan je herkennen doordat die een beetje is vervaagd en lijkt alsof het al een beetje is geleefd. Dat geeft een authentieke uitstraling. Deze hebben vaak een barokke print met meerdere tinten. Er worden vaak lichte kleuren gebruikt zo oogt het geheel fris, speels maar ook erg gezellig. 

Scandinavisch 

Simpel, strak, maar toch warm. Zo omschrijf je een Scandinavisch vloerkleed. Je ziet het vaak in lichte, neutrale kleuren. De prints die worden gebruikt voor dit vloerkleed zijn over het algemeen erg  geometrisch. Dat maakt het modern. Een klassieker en de meest populaire is wel het ruitpatroon, bijvoorbeeld deze van OTTO.

 

Welke maat?

Niet alleen de stijl van het vloerkleed is belangrijk, maar voor welke maat moet je kiezen in jouw ruimte? Je kan verschillende soorten stijlen creëren door de juiste maat te kiezen van een vloerkleed. Het kan ervoor zorgen dat je ruimte nog sfeervoller en ruimtelijker lijkt. Als je van je zithoek een geheel wil maken kan je het beste kiezen voor een groot vloerkleed. De maat van een vloerkleed is niet perse te bepalen in centimeters. Het beste is als elk meubelstuk voor een deel op het vloerkleed staat, zo ontstaat er eenheid. 

Koe op de grond

Een trend die nu ook al een tijdje loopt zijn de dierenhuiden. Een koeienhuid past heel goed in een modern en strak interieur. Het geeft de ruimte direct meer sfeer en warmte. Als je liever geen groot vloerkleed wil, maar wel iets zachts voor aan je voeten is een schapenvacht ook ideaal. Bijvoorbeeld in je slaapkamer is het lekker als je net uit bed stapt en je voeten niet gelijk de koude vloer raken. Ook staat het erg leuk over een stoel of op de bank. 

 


Welk vloerkleed is jouw favoriet? Ik ben benieuwd! Ben je nog op zoek naar een vloerkleed? Neem dan een kijkje op de website van OTTO voor alle stijlen en kleuren. Liefs!

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Groene stroom voor in huis: waar let je op?

In deze blog lees je alles over wat groene stroom nou precies...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *