De mooiste verduisterende gordijnen

Inspiratie tijd: 3 minuten

Raamdecoratie is een ontzettend belangrijk onderdeel van een interieur. Het brengt sfeer, warmte en natuurlijk ook de nodige privacy. Als het gaat om verduisterende gordijnen, zijn er veel verschillende voordelen en ook aandachtspunten waar je op moet letten. Zo weet je zeker dat je tot de juiste keuze komt namelijk. Ik ben op onderzoek gegaan en deel dit graag met je! 😉 

   

Waarom verduisterende gordijnen?

Om te beginnen zijn verduisterende gordijnen natuurlijk ideaal als je wil dat er niet veel licht door kan komen. Verduisterende gordijnen laten namelijk erg weinig licht door. Vooral handig voor de slaapkamer! Doordat verduisterende gordijnen vaak dikker zijn, straalt het gelijk veel sfeer en warmte uit. Tip: kies voor een donkere (warme) kleur voor een mooie uitstraling! 

Waar moet je op letten?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het kiezen van raamdecoratie. Als het gaat om gordijnen is het van belang dat je kijkt naar de stof (het materiaal), de kleur en de dikte van het materiaal. Helemaal als het gaat om verduisterende gordijnen is dit zeker bepalend. Gaat het om gordijnen voor in de slaapkamer? Wat erg populair is, is om te kiezen voor donkere gordijnen. Denk bijvoorbeeld aan donkerblauw! Hiermee creëer je een luxe uitstraling met een echt hotelgevoel. 

Wil je een natuurlijke en rustige uitstraling? Dan passen lichte gordijnen waarschijnlijk beter bij je! 

Wat zijn de trends?

Zoals ik net al zei kiezen steeds meer mensen voor donkere kleuren als het gaat om gordijnen. Naast kleuren zijn er ook trends op het gebied van materiaalsoorten. Een mooi voorbeeld hiervan is velvet, oftewel: velours. 

Ook zien we steeds vaker verschillende prints terugkomen als het gaat om verduisterende gordijnen. Dit is ook erg leuk voor in een kinderkamer! Leuke planten of bloemen: het staat gelijk vrolijk! Je kunt er dan voor kiezen om een muur te verven in een kleur die je ook terugziet in de print. 

Hou je van een natuurlijke look? Kies dan voor een gordijnstof met linnenstructuur. Deze stof wordt met een speciale weeftechniek gemaakt. Hierdoor ontstaat een linnen ‘bouclé’ effect. Dit geeft een natuurlijke uitstraling! 

Voordeelgordijnen.nl

Ben je ook op zoek naar nieuwe raamdecoratie, zoals verduisterende gordijnen? Neem dan eens een kijkje op de website van Voordeelgordijnen.nl. Hier vind je naast verduisterende gordijnen nog veel meer: inbetweens/vitrages, kinderkamer gordijnen, vouwgordijnen, houten jaloezieën en meer. 

Heb jij ook verduisterende gordijnen? Of wil je andere raamdecoratie? Check de website van Voordeelgordijnen.nl en ontdek het allemaal! Liefs.

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

WINACTIE: "Cloth Rack Mountain" i.s.m. Studio Lilesadi! [GESLOTEN]

Zoals beloofd zou er in september weer een nieuwe winactie zijn! En...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *