De mooiste salontafels op een rij

Inspiratie tijd: 3 minuten

Op sommige momenten ben je gewoon toe aan iets nieuws in huis. Misschien ben je uitgekeken op de bank, eettafel of salontafel. Dat hebben we allemaal wel eens! In deze blog wil ik jullie meer vertellen over de mooiste salontafels. Onlangs ging mijn salontafel stuk (#truestory) en brak de poot af… (Oké, het tafeltje was ook wel aan vervanging toe ;-)). Kortom: genoeg redenen voor nieuwe inspiratie.

Trends

Meerdere salontafels

Voorheen zagen we dat men snel koos voor grote salontafels. De tafel moest groot genoeg zijn om de nodige spullen, zoals drinken en hapjes bij visite of decoratie, op neer te kunnen zetten. Tegenwoordig hebben we daar hele andere oplossingen voor, bijvoorbeeld het combineren van meerdere salontafels met elkaar. Of kies voor een salontafel in het midden van de woonkamer en nog een bijzettafel naast bank. Je hoeft in ieder geval niet (per se) meer te kijken naar grote salontafels. Tijd voor vernieuwing!


Salontafel ‘Mioni’ set van vier: So Home.

Salontafels en bijzettafels combineren

Meer salontafels bij elkaar kunnen dus zéker! Check. Echter is het natuurlijk niet een must. Zoals ik net al aangaf: je kunt ook kiezen voor een extra bijzettafel bijvoorbeeld. Wil je liever één salontafel in het midden van de woonkamer? Kies dan voor een model met slanke poten, zoals hieronder, want hierdoor oogt de woonkamer een stuk ruimtelijker! 


Salontafel ‘Thinh’: So Home.

 

Oude materialen

Wat ik ook steeds vaker zie is dat er ‘oude’ materialen worden gebruikt in een interieur of voorwerpen die voorheen een ander doeleinde hadden, krijgen in een huis een nieuw leven! Bijvoorbeeld een spoel. Of wat dacht je van de look van sloophout? Ik vind het erg tof!


Salontafel ‘Jimmy’: So Home

All-time-favourite: beton look

Ja, je leest het goed! Ik denk dat de beton look wel een blijvertje is. Het is al een tijd lang een geliefd materiaal voor tafels en dus ook perfect voor salontafels. Het past perfect bij de industriële interieurstijl, waar ik persoonlijk echt gek op ben! Maar ik vind het ook tof om te zien als mensen stoere producten, zoals de salontafel hieronder, combineren met een rustige, Scandinavische interieurstijl.


Salontafel ‘Dean’: So Home.

Persoonlijk combineer ik het liefst een aantal salontafels bij elkaar. Dit biedt namelijk meerdere mogelijkheden en je kunt zo gemakkelijk afwisselen! Ik ben benieuwd: waar kies jij voor? Let me know! Bekijk al deze salontafels en bijzettafels (en nog véél meer) bij So Home. Genoeg keuze! 😉 Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met So Home. Alles is geschreven op basis van onze eerlijke en persoonlijke mening.    

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Weekly Favourites: bureaustoelen!

Hoe ziet jouw werkplek eruit? Heb jij een mooie werkplek of is...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *