De mooiste raamdecoratie voor je huis!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Raamdecoratie kan je huis net wat meer gezelligheid geven. Het is goed voor de sfeer in je huis, maar het maakt ook je interieur compleet. Een goede toevoeging is het dus zeker! Maar het is niet alleen leuk voor het oog. Raamdecoratie is namelijk ook erg handig voor meer privacy, handig tegen de felle zon, verduistering en ga zo maar door. Wat voor een raamdecoratie heb jij? Ik breng je graag op wat leuke ideeën!

Op elk moment van de dag genieten van je woon-, slaap- of andere kamer? Geen probleem met de juiste raamdecoratie. Je hebt geen last meer van vervelende zon die net op de verkeerde plek naar binnen schijnt. Lekker kunnen uitslapen in het donker? Dat kan! Zorg dan voor de juiste raamdecoratie met verduistering.

Verschillende mogelijkheden voor raamdecoratie
Er is ontzettend veel mogelijk voor raamdecoratie. Denk hierbij aan gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen, jaloezieën, lamellen, shutters en veel meer. Wanneer je de raamdecoratie verandert, zul je al snel zien dat het veel veranderd in de rest van je interieur. Het zorgt voor een nieuwe look! Een strakke en moderne uitstraling? Kies voor een stoere kleur en gebruik jaloezieën, lamellen of shutters. Heb je het liever licht en een romantische sfeer? Ga dan voor gordijnen met bijvoorbeeld pasteltinten. 

luxaflex-trends-2014-4

Past de raamdecoratie bij je leefstijl?
Kijk eens goed naar de plek waar jij het meeste zit. Is dit op de bank, aan de eettafel of heb je een aparte werkkamer? Waarom dit zo belangrijk is? Het is namelijk prettiger werken of lezen als je de juiste verlichting hebt. Je wilt bijvoorbeeld niet dat de zon weerkaatst op je scherm. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar het onderhoud gemak. Wil je snel iets stofvrij hebben? Dan kan je beter kiezen voor jaloezieën. Deze zijn namelijk gemakkelijk te onderhouden!

ZOLDER BURO

Wil je het licht houden, maar tevens meer sfeer aanbrengen in je huis? Kies dan bijvoorbeeld voor deze jaloezie van hout in het wit. Je kan zelf bepalen hoeveel lichtinval je wilt (en dus ook de privacy) door middel van het kantelen van de lamellen. Ik vind deze jaloezieën super mooi, omdat de lamellen breder zijn. De lamellen zijn namelijk 5 cm breed!

Vtwonen1

Raamdecoratie hoeft niet veel te kosten!
Je leest het inderdaad goed: raamdecoratie hoeft niet veel te kosten. Je kan ontzettend veel kiezen! Daarbij kan je het inderdaad zo duur maken als je zelf wilt. Ik kwam deze gordijnen tegen bij Xenos en vind ze er erg mooi uit zien! Daarnaast kost het niet veel, waar je dan ook nog eens je voordeel mee doet. Ik vind het leuk dat je door middel van bijvoorbeeld deze gordijnen direct een andere sfeer krijgt in je interieur.

Leuk om bijvoorbeeld te combineren met pasteltinten en grijs. Ik vond dit kussen wat er goed bij past: een kussen in het mintgroen! Dit kussen is ook te verkrijgen in het grijs, erg leuk om te combineren! Wat vind jij?

Vtwonen3 Vtwonen2

Raamdecoratie voor vochtige ruimtes
De badkamer kan je natuurlijk niet vergeten. Het is dan ook wel zo prettig als je gewoon kan douchen, zonder dat iemand je ziet ;). Je kan kiezen voor raamfolie, maar je kan ook kiezen voor een mooi rolgordijn. Ik vind beide een goede oplossing, maar een rolgordijn kan je leuk combineren met bepaalde kleuren die je terug laat komen in de badkamer. Wil je bijvoorbeeld een zwart rolgordijn? Dat kan! Laat deze dan op maat maken, dan weet je in ieder geval dat het past!  Waarom een rolgordijn? Zoals Rolgordijnexpert zo mooi zegt: de kamer wordt verduisterd, zorgt voor de demping van geluid, de warmte blijft binnen én de kou blijft buiten. Ideaal!

Ik ben benieuwd wat jij voor een raamdecoratie hebt in je huis. Gebruik je voor elke kamer hetzelfde of wisselt dit?

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Ready for XMAS

Ben jij al klaar voor de kerst? Zoals je waarschijnlijk al wel...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *