De mooiste muren voor in huis

Inspiratie tijd: 4 minuten

Soms heb je even zin in iets nieuws in huis. Of het nou gaat om een grote of kleine verandering. In deze nieuwe ITEMS OF THE WEEK gaan wij daarom de mooiste muren voor in huis uitlichten, want er is zoveel moois! Denk hierbij aan de volgende trends: brickwall en houten muren. Laten we snel beginnen. Enjoy!

Style4walls

Eens in de zoveel tijd krijg ik zin om mijn interieur te veranderen… herkenbaar? Ik zocht het internet af en kwam veel mooie foto’s op Pinterest tegen (mijn favoriet!). Ik richtte mij op de muren in huis en kwam toen al snel bij Style4walls. Zij hebben zoveel mooie opties voor de muren dat ik zeker wist dat ik hier leuke inspiratie vandaan kon halen. Ik kwam onder andere de mooie brickwall tegen en de houten look. Prachtig! Twee van mijn favorieten die tegenwoordig ook nog eens helemaal populair zijn. Ik vertel je er graag meer over.

Stenen muur

Je interieur is echt je visitekaartje. Net als kleding kun je door een interieur een goed beeld van iemand krijgen. Extra leuk om dus je interieur helemaal aan te passen op wie jij bent. Jij moet je er fijn in voelen! Bij Style4walls kwam ik dus iets tegen wat een hele populaire materiaalkeuze is tegenwoordig voor op wanden, namelijk: steenstrips! Wauw, wat een mooie manier om de muren aan te kleden. Deze look is echt een eyecatcher in huis, omdat het direct opvalt. Het geeft een natuurlijke sfeer en dat vind ik heel mooi en rustgevend. Door de stenen krijg je echt het gevoel alsof je buiten naar binnen haalt en om het helemaal af te maken kun je tegen de zwarte stenen witte posters ophangen. Op die manier springt de muur er echt uit en laat je het contrast zien. Tip: zorg dat je de kleur van de stenen vaker laat terugkomen in je interieur. Op die manier matchen de kleuren met elkaar en zorgt dit voor een mooi geheel. Het fijne is dat de steenstrips passen in elk interieur. Extra leuk: plaats de stenen achter de televisie of een open haard. Op die manier creëer je een sfeervolle ruimte. 

Credits: @lak_of_smak

En, check deze prachtige zwarte muur! Dit is de Ultrawood Yakisugi! Yakisugi is een traditionele Japanse methode van houtconservering. Yaki betekent te verwarmen met vuur en sigi is cipres. Het is gemaakt van Aziatisch teakhout. De 3D houtstrips geven gelijk sfeer in huis door de natuurlijke warme uitstraling van het hout.

Credits: @lak_of_smak

De brickwall staat leuk in de woonkamer, maar in de hal is het ook echt een mooie toevoeging.

 

Credits: @thuizop5

Houten muur

Zelf ben ik helemaal gek op natuurlijke materialen in huis. Denk aan hout, jute, touw, maar ook aan rustige tinten. Vooral hout geeft een natuurlijke sfeer in huis en dat is wat veel mensen willen creëren. Je kan hierbij gaan voor een warme houttint, maar ook voor koelere houtsoorten. Er is dus veel mogelijk. Hoe tof staat het dus als je een muur met houten panelen hebt! Dat is toch wel heel gaaf. De panelen kunnen in elke ruimte in huis, dus ga eens na bij jezelf waar jij dit het mooiste vind staan. Is dit de hal? De woonkamer? Of je slaapkamer? Stijl het helemaal af met mooie planten ervoor, een houten tafeltje en een vloerkleed bijvoorbeeld. Mooie kleuren die perfect bij hout passen zijn okergeel, bruin, blauw en groen! Kijk daarnaast goed naar de kleuren die jij al hebt in huis. Heb je veel warme tinten? Ga dan nu voor een koelere tint. En andersom ook! Op die manier behoud je de juiste balans.


Bevestigen

Het bevestigen van de brickwall en de houten panelen zijn heel eenvoudig! Bij de houten panelen is de 3D variant van Rebel of Styles een aanrader. Deze lichtgewicht panelen zijn in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar namelijk. Denk aan teakhout- en eikenhout modellen die een luxe uitstraling geven, maar ook grovere varianten zoals driftwood voor een wat robuustere look. Alle panelen worden geleverd met een Z-vorm, waardoor je het eenvoudig in elkaar kunt schuiven. Ideaal dus! Bij de stenen variant krijg je te maken met strips. Hierdoor kun je het gemakkelijk bevestigen aan de muur. Enorm fijn, op die manier is het zo gedaan ;-). 

Welke muur past beter in jouw huis? Een stenen muur of een houten variant? Laat het weten in de comments! Nieuwsgierig naar meer van Style4walls? Check dan eens de site voor meer inspiratie. Liefs! 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Een heerlijke speelplek met Woodenplay

Een fijne speelplek is voor kinderen zo belangrijk: een plek waar ze...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *