Nieuw merk gespot bij MisterDesign: Wittmann

Inspiratie tijd: 3 minuten

Na het sporten, werken of een dagje weg rust ik het liefst even uit op de bank of in een lekkere stoel. Ik vind het ook belangrijk als er visite komt, dat ze lekker en comfortabel zitten. Ik ging op zoek naar nieuwe meubels en kwam al snel een mooi merk tegen, namelijk: Wittmann. Ik laat je graag een aantal van deze producten zien en vertel je ook meer over het merk!

Wittmann

In 1896 is Wittmann opgericht. Eerst was het een zadelmakerij, maar toen het paard verdween als werkdier, vond Franz Wittmann het tijd voor iets nieuws! Hij gebruikte het leer niet meer voor zadels, maar nu om er meubels mee te maken.

Op dit moment is de vierde generatie aan zet onder leiding van Ulrike Wittmann en haar man Heinz Hofer-Wittmann. Erg bijzonder dus! Het leuke is dat iedereen zijn of haar ideeën op tafel legt, waardoor het productieproces steeds verbeterd kan worden. De producten zijn van kwaliteit en gaan lang mee. Het doel van de meubels is dan ook dat je het door kan geven aan een nieuwe generatie.

Fateuils

Wittman heeft prachtige fateuils gemaakt en ik laat je graag een aantal van mijn favorieten zien:

Wittmann Alleegasse Fauteuil

De Wittmann Alleegasse Fauteuil is ontworpen door Josef Hoffmann. Hij was een van de oprichters van de Wiener Werkstätte, een plek waar kunstenaars op allerlei vlakken met elkaar samenwerkten. Het mooie aan deze fauteuil vind ik de mooie vorm en zachte kleur. Doordat deze stoel niet veel ruimte inneemt kun je deze makkelijk in een grote, maar ook in een kleinere ruimte zetten. Ideaal :-). Uiteraard zijn er nog veel meer mooie fauteuils en design stoelen die je er ook goed mee kunt combineren.

Ook is de fauteuil in het zwart-wit te krijgen! Welke is jouw favoriet?

Wittmann Vuelta Fauteuil

Deze vind ik ook erg bijzonder! Dit is een ontwerp van Jaime Hayon en de unieke, ronde vormen die erg kenmerkend zijn voor Hayon’s designs zijn hier ook niet te missen. Deze fauteuil doet mij erg denken aan vroeger, maar met een moderne touch. Love it. Het onderstel kan uitgevoerd worden in bronze, dark grey of black grey, gepolijst chroom of zwart chroom. Persoonlijk vind ik velvet erg mooi en past het ook helemaal bij de trend van nu.

Wittmann Vuelta Bank

Deze bank, de Wittmann Vuelta Bank kun je combineren met de Vuelta fauteuil; ook weer een prachtig ontwerp van Wittmann. Hoe leuk is dat! Kies voor verschillende kleuren meubilair, zo maakt je het speels. Daarnaast is de bank lekker groot, zodat je er met veel mensen op kunt zitten. Bij de bank kun je net als bij de fauteuil ook het onderstel kiezen. Zo maak je het helemaal naar jouw wens. Kortom: een bank met een prachtig design. Designer Jaime Hayon did a great job! 😉 

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met de mooie producten van Wittmann. Hou jij ook van meubels met een verhaal erachter? Bekijk ook eens de design hanglampen. Lees meer op de site van MisterDesign!

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Eerste video online op ons YouTube kanaal!

Eindelijk is het zover: de eerste video van Furnlovers staat op ons...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *