De mogelijkheden van graszoden

Inspiratie tijd: 2 minuten

Je tuin zomerklaar maken is niet het leukste klusje, maar als dit eenmaal is gedaan kun je heerlijk de hele zomer genieten van een mooi plekje! Zelf vind ik groen in mijn tuin erg mooi: veel planten, bloemen en struiken maken dat ik mij helemaal kan ontspannen. Voordat ik mijn tuin ging aanpakken heb ik natuurlijk Pinterest afgestruind en zag ik veel trends langskomen. Ik ga je hier meer over vertellen en ook leg ik uit waarom ik uiteindelijk heb gekozen voor graszoden. Let’s begin 🙂

Tuintrends 2019

In de trends van 2019 zien we veel zachte kleuren. Denk hierbij aan pasteltinten zoals lichtroze of lichtblauw. Dit zie je niet alleen in de meubels terug, maar ook op het gebied van bloemen. Kies bijvoorbeeld voor een mooie hortensia in het roze of blauw. Wil je meer kleur in je tuin? Kies voor beide: zo maak je het gelijk wat speelser. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van grafische, symmetrische vormen. Toffe, unieke loungesets zijn bijvoorbeeld helemaal in. Love it! Ga jij liever voor safe? Of vind jij het leuk om out of the box te gaan? 

Daarnaast is groen nooit uit geweest. Hoe meer planten hoe beter, toch? Ik vind het zelf erg leuk om mijn interieur te laten overlopen in mijn tuin. Bijvoorbeeld door dezelfde kleuren te gebruiken, maar ook door het groene door te laten spelen. Ik was helemaal klaar met tegels in mijn tuin, dus ik ging op zoek naar een oplossing. Als snel kwam ik uit op graszoden en dat is de beste keus ooit geweest. 

Binnen no-time een groene tuin

Toen ik meer las over graszoden werd ik gelijk enthousiast. Er zijn alleen zoveel mogelijkheden van graszoden dat ik mij eerst moest verdiepen in wat bij mij paste. Wat mij gelijk aansprak is dat graszoden heel wat voordelen heeft, namelijk:

  • Geen onkruid in het gras
  • Voordelig
  • Kan het hele jaar gelegd worden
  • Meteen resultaat
  • Randen zijn mooi afgelijnd

Opties

Bij het aanschaffen van graszoden heb ik erg gekeken naar de kwaliteit van het gras. Doordat de graszoden diep wortelen is het minder gevoelig voor uitdroging. Ideaal, want ik wil wel optimaal kunnen genieten van groen gras. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de premium graszoden. Deze zijn gekweekt met roodzwenk, veldbeemd en Engels raaigras. Door deze combinatie krijg je sterk gazon en ziet het er ook mooi uit. 

Is jouw tuin al zomerklaar? Laat het ons weten als jij ook graszoden hebt in jouw tuin! Liefs.

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Soms is minder water, toch beter!

Water. Er wordt altijd al tegen je verteld dat je het genoeg...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *