De juiste bodembedekking voor je huisdier

Inspiratie tijd: 2 minuten

Heb je thuis bijvoorbeeld een konijn, cavia, hamster of een ander diertje die in een kooi zit. Dan wil je wel de juiste bodembedekking kiezen. Kies je dan voor zaagsel, hooi of bijvoorbeeld stro? In deze blog ik je wat meer informatie geven over de verschillende soorten bodembedekking! Lees vooral mee. Hooi

Hooi is het belangrijkste voedsel voor een konijn en andere knaagdieren vinden het ook erg lekker. Maar het is ook een goede bodembedekking. Je moet er dan wel voor zorgen dat je het hooi regelmatig vervangt, omdat ze er dus ook van eten is het niet zo fijn als het hooi opeten waar ze net op hebben geplast. Zorg er daarom altijd voor dat er een vers bolletje hooi aanwezig is in de kooi. 

 

Houtvezels 

Houtvezel wordt ook wel vaak zaagsel genoemd. Houtvezel is de zachtste bodembedekker en is heerlijk voor de pootjes van je dier. Voor de diertjes die graag graven is dit ook een favoriet. Als je een dikke laag in de kooi legt kunnen ze lekker de hele dag graven. Een nadeel is alleen dat er veel stof vrijkomt. Stro

Konijnen en knaagdieren vinden het heerlijk om te nestelen in stro en het is ook een goede bodembedekker. Stro houdt de warmte goed vast en is dus ook erg geschikt voor buitenhokken. Stro ruikt ook lekker dus het houdt de andere geurtjes op afstand. Het wordt ook vaak gebruikt als toplaag over een andere bodembedekker. 

 

Korrels 

Korrels verminderen de nare geurtjes in huis of buiten. Ook is het heel erg vocht absorberend! De manier waarop het wordt gemaakt zorgt ervoor dat het een schimmelvrije bodembedekker is. Zo houd je bacteriën en virussen ook buiten en blijven jouw konijn of knaagdieren gezond. 

Welke bodembedekking heb jij voor je dier en waarom? Laat het ons weten in de reacties! Liefs   

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

De mooiste eettafels

De eettafel, hoe belangrijk is dit meubelstuk in een huis? Je gebruikt...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *