De eetkamer inrichten

Inspiratie tijd: 3 minuten

Heb je ook wel eens dat je iets nieuws wil met je eetkamer, maar dat je gewoonweg niet zo goed weet wat je moet doen en/of kunt veranderen? De eetkamer of de eethoek wordt vaak op een lager pitje wordt gezet. Men wil in eerste instantie de woonkamer gezellig maken. Dat is natuurlijk begrijpelijk, omdat je er vaak zit. Maar als je eetkamer sfeervoller wordt, dan ga je daar ook met meer plezier zitten! Het is tenslotte super leuk om met vrienden en familie gezellig te kunnen eten, te kunnen borrelen en meer in een gezellige eetkamer! Daarom wil ik je een aantal tips geven voor jouw eetkamer!

Kies je stijl!

Bij het inrichten van je woonkamer is het goed om eerst te bepalen wat jouw interieurstijl is. Op deze manier kun je namelijk de juiste keuze maken voor de meubels. Ik zou zelf bijvoorbeeld gaan voor de Scandinavische stijl en daar de rest op af te stemmen. Maar het gaat hier om jouw woonkamer! Dus wat wil jij? šŸ™‚

Kijk naar je leefstijl

Iedereen heeft andere leefomstandigheden. De een heeft een gezin, de ander is alleenstaand. Bij de eetkamer moet je daar natuurlijk op letten. Met jonge kinderen moet je ook rekening houden met een kinderstoel. Daar moet dan wel ruimte voor zijn! Daarnaast moet je ook kijken naar de bekleding van meubels. Met kinderen kun je beter niet kiezen voor wit, dat is te besmettelijk.

Complete eetkamers van Emob

Inderdaad, je leest het goed: complete eetkamers. Je hoeft zelf niets te bedenken, want het wordt al voor je gedaan. Ideaal! Bij Emob vind je complete eetkamers in verschillende stijlen en soorten. Op deze manier zit er dus altijd wel iets bij. Ik zal je zo een paar voorbeelden laten zien!

Emob is ooit klein begonnen als een webshop voor kinderkamers. Maar inmiddels hebben ze een enorme groei doorgemaakt en zijn ze een volwaardige interieurwebshop. Bij Emob vind je daadwerkelijk van alles: meubels voor kinderkamers, slaapkamers, woon- en eetkamers en nog veel meer.

De Arles

De kleuren van onderstaande eetkamer zijn vooral zachte kleuren en tinten. Als je wat meer van brocante en/of romantische stijl houdt, dan is dit zeker een aanrader!

Emob1

De Ceram

En, als je meer van een moderne stijl houdt, dan is de Ceram echt iets voor jou. Zoals je ziet zijn er strakke lijnen gebruikt en de kleuren wit en zwart. Op deze manier creƫer je jouw eigen moderne eetkamer!

Emob2

De Travis

Voor de liefhebbers van een robuust interieur is dit een aanrader. De stoere eettafel is namelijk echt eye-catcher

Emob3

Eetkamermeubelen

Er is dus ontzettend veel mogelijk voor de eetkamer en er is veel keuze voor eetkamermeubelen. Door bijvoorbeeld jouw favoriete eetkamerstoelenĀ aan te schaffen, geef je al een hele andere look aan je eetkamer! Daarnaast kun je natuurlijk ook veel doen met accessoires. Accessoires kun je namelijk ook nog regelmatig afwisselen, waardoor je altijd weer een vernieuwing kunt aanbrengen aan de eetkamer!

56-58_59 44-81_57S

De keuze voor eetkamermeubelen is uiteraard afhankelijk van de ruimte die je hebt. Heb je een grote eetkamer? Kies dan ook voor een grotere eettafelĀ bijvoorbeeld.

4474_45s_2

Hoe ziet jouw eetkamer eruit? En wat zou jij willen veranderen aan je eetkamer?

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Een tijdloos designā€¦

We horen het mensen vaak zeggen: een tijdloos design… Het liefst kopen...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *