De eetbank: hét alternatief voor eetkamerstoelen!

Inspiratie tijd: 2 minuten

Als je bezig bent met het inrichten van een nieuwe eethoek, denk je eigenlijk direct aan een nieuwe eettafel en bijpassende eetkamerstoelen. Met name bij de stoelen heb je vanwege de vele modellen en kleuren super veel keuze. Maar… er is ook een alternatief voor de eetkamerstoel: de eetbank!

De eetbank is een relatief nieuwe soort bank die iets hoger is dan de meeste banken, zo kun je goed aan tafel zitten. We zien dat steeds meer mensen voor een eetbank kiezen en dat begrijp ik maar al te goed! Ik vertel je er meer over!

Gezellig en gastvrij

Een eetbank is als eerste gewoon gezellig! Je zit namelijk een stuk dichterbij elkaar. Tijdens je ontbijt, lunch, avondeten of de borrel is het direct een stuk gezelliger! Je kunt het eigenlijk wel een beetje vergelijken met het ‘picknickgevoel’, vind je niet? En, heb je wat minder mensen die aan tafel zitten? Dan heb je alle ruimte om te zitten zoals jij dat wilt én zitten er geen armleuningen in de weg.

Naast gezelligheid, stralen eetbanken warmte en gastvrijheid uit. Bij stoelen is er een bepaalde mate van ruimte tussen de personen die aan tafel zitten. Dit is bij eetbanken niet het geval! Dit creëert een knusse en gezellige uitstraling. Niet voor niets zie je ook bij restaurants vaak banken bij de tafeltjes. 😉

Ideaal voor kleinere eethoeken dankzij efficiëntie

Heb je een kleine eethoek? Dan is een eetbank ideaal! Bijna alle eetbanken zijn minder diep dan stoelen en nemen hierdoor minder ruimte in beslag. Dit komt omdat ze vaak een smalle rugleuning hebben. Hierdoor zijn deze banken dus zeker geschikt om in kleine ruimtes te gebruiken. Een eetbank biedt daarbij ook gelijk meer zitplekken dan stoelen. Tussen stoelen gaat namelijk altijd ruimte en zitoppervlakte verloren. Onverwachts een extra eter? Geen probleem! Op een eetbank is altijd nog wel ‘n plekje over!

eetbank2

Diverse stijlen maar vooral altijd zitcomfort

Een ander voordeel is dat de banken in bijna elke stijl verkrijgbaar zijn. Voor elk interieur is er de juiste eetbank. Modellen variëren van klassieke Victoriaanse banken tot strakke Scandinavische stijlen. Super veel keuze! Wel zo handig. Wij zijn er in ieder geval helemaal weg van! Ben je nieuwsgierig naar eetbanken en heb je een leuke bank gezien in deze blog? Je vindt het bij Zitmaxx Wonen in ter Aar. Daar hebben ze een groot deel van hun collectie bankstellen staan in hun grote showroom van 12.000 m2. Ik zou zeggen: aanrader!

Heb jij al een eetbank? Of overweeg jij er één te nemen?
Liefs, Mariëlle.

eetbank

eetbank3

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

#FridayMadness: 3 budget tips voor de woonkamer

De woonkamer: de plek waar we misschien wel het vaakst zijn. We...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *