De beste tools om te fotograferen met je iphone

Inspiratie tijd: 4 minuten

Je ziet het tegenwoordig heel erg vaak. Steeds meer mensen delen inspiratie van hun huis op Instagram of andere social media kanalen. Het is niet alleen een foto maken, plaatsen en klaar. Er komt nog wel het een en ander bij kijken. Wil jij ook de perfecte foto’s maken met je iPhone? Lees mee!

Perfecte apps om je interieur inspiratie op te doen

Naast het plaatsen van interieur inspiratie foto’s is het natuurlijk ook wel erg leuk om inspiratie op te doen. Maar waar vind je die inspiratie nou eigenlijk? Je hebt de welbekende woonmagazines voor inspiratie, maar dan moet je weer een blad in de winkel kopen. Het is veel handiger om alles bij elkaar te hebben op je telefoon. Lekker op de bank al die mooie huizen, interieurstijlen en interieurtrends bekijken… ik hou d’r van! Hieronder laat ik een rijtje zien met verschillende leuke apps, waar je leuke inspiratie kunt vinden:

Pinterest

Pinterest is een soort online prikbord. Bijvoorbeeld als je inspiratie op wilt doen voor meer kleur in huis. Je kunt er zelf verschillende foto’s plaatsen, maar daarnaast kun je ook foto’s van andere bekijken. Boven aan de app heb je een zoekbalk. Daar kun je een of meerdere zoekwoorden invullen, waarover jij foto’s wilt zien. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar inspiratie voor in de slaapkamer?Typ dan in de zoekbalk ‘slaapkamer’ en je krijgt een hele rits met allemaal verschillende slaapkamers. Ideaal!

Instagram

Ik denk dat iedereen deze app wel kent, maar lang niet weten wat je er allemaal op kunt. Zoals iedereen wel weet kun je hier foto’s delen met je vrienden op je eigen account en je kunt foto’s bekijken van de personen die jij volgt. Naast het bekijken van foto’s van vrienden kun je ook veel verschillende inspirerende accounts volgen. Bijvoorbeeld op het gebied van interieur. Mocht je nou geen zin hebben om gelijk iedereen te gaan volgen, dan kan je ook gewoon een hashtag opzoeken, bijvoorbeeld #interieur. Dan worden er allemaal foto’s gezocht, waarbij mensen deze hashtag in hun bericht hebben gezet. Hierdoor krijg je een hele rits aan inspiratie over interieur. Tegenwoordig kan je ook hashtags volgen!

Houzz Interior Design Ideas

Laatst kwam ik deze leuke app tegen. Ik had er eerder nog nooit over gehoord, maar een vriendin van mij kwam er mee. De app is geweldig, want het bestaat bestaat uit meer dan 200.000 foto’s, wat zorgt voor non-stop wooninspiratie. En, het fijne aan deze app is dat je de foto’s die jij erg mooi vindt op kan slaan in je virtuele ideeën boek.

De beste apps om je foto’s te bewerken

Ik vind het altijd net lijken of de foto’s op die inspiratie accounts, gewoon gefotografeerd zijn en daarna gelijk geplaatst worden. Maar dit is dus helemaal niet waar. Er wordt altijd wel gespeeld met het licht of de kleuren worden iets aangepast. Het is daarom wel handig om een aantal apps te hebben waarmee ook jij jouw foto’s kunt bewerken. Hieronder een aantal van mijn favorieten:

Photoshop Express

Er zijn erg veel apps, zoals Photoshop Express. Maar ik vind dit toch echt de fijnste. Foto’s bewerken met deze app is erg gemakkelijk en uitgebreid. Met deze app kun je niet alleen collages maken, maar je kunt ook nog foto’s repareren, temperaturen aanpassen (kleuren/ warmte aanpassen), oneffenheden en rode ogen verwijderen en nog veel meer. Naast het bewerken van foto’s kun je ook meer dan 45 verschillende effecten toepassen.

Photoshop Fix

Naast Photoshop Express heb je ook nog Photoshop Fix. Met Photoshop Fix kun je nog net iets gedetailleerder bewerken. Het is een veelvoudige, maar eenvoudige app om mee te werken. Maak foto’s vloeiender, retoucheer, pas het contrast aan en maak ze lichter. Je kunt er super veel mee!

Wat is nou de beste telefoon om te fotograferen

Er gaan een heleboel verhalen rond over welke telefoon nou eigenlijk het beste is. Welke maakt de beste foto’s? Welke is het fijnste om mee te werken? Ik denk dat het ook wel een beetje ligt aan de persoon. Iedereen vindt andere dingen fijn.

iPhone

Hoe het ook went of keert: de iPhone staat bekend om de goede camera. Ik ben er zelf een enorme fan van, maar veel mensen in mijn omgeving ook. Je kunt er zulke mooie foto’s mee maken en daarnaast werkt het ook nog eens erg gemakkelijk.

Live foto’s

Je hebt veel mogelijkheden. Er is bijvoorbeeld een handig specificatie, namelijk de live foto’s. Maar wat is dit nou eigenlijk? Als je een foto maakt, maakt de telefoon een soort van filmpje. Vervolgens kiest de iPhone dan het beste shot uit.

Over het algemeen maakt de iPhone erg mooie foto’s, maar naast de standaard iPhone, heb je ook de plus variant van elk model. Deze maken nog mooiere foto’s dan de standaard iPhone. Dit komt doordat de plus modellen twee camera’s hebben in plaats van één. Hierdoor kun je foto’s maken die lijken op een foto die gemaakt is met een spiegelreflexcamera. Je kunt er bijvoorbeeld mooie diepte en portretfoto’s mee maken. De iPhone is dus ook perfect om interieurfoto’s mee te maken. Je legt de focus op die bepaalde stoel en op de achtergrond laat je jouw mooie woonkamer geblurd zien.  

Meer informatie

Lijkt jou de iPhone iets en ben je op zoek naar meer informatie? Lees dan op deze website meer over de nieuwste iPhone. Heb jij ook een (nieuwe) iPhone? Deel dan ook eens jouw foto’s met ons. Wij zijn daar super benieuwd naar, dus tag Furnlovers dan in je bericht! En, je raadt het al… Ik heb ook een iPhone! 😉

Welke app is jouw favoriet? Ik ben super fan van Pinterest! Liefs, Tessa.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met T-mobile. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Eigen huis en haard: 4 x anders

Vind jij het ook zo leuk om te spelen met je interieur?...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *