Cuba 2016 + YouTube video!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Eindelijk… Het was zo ver: CUBA! Dit jaar ging ik samen met mijn vriend op vakantie naar Varadero in Cuba. En wat hebben we het heerlijk gehad! Super veel inspiratie die ik maar al te graag met je wil delen! En wie weet, is Cuba ook wel iets voor jou. ūüėČ Inspiratie waardoor je niet alleen weer nieuwe energie krijgt, maar ook inspiratie voor jouw huis, stijl en interieur. Hoe gek het ook lijkt, in de kleinste dingen vind je de mooiste idee√ęn!¬†

Varadero

Varadero is een stad in Cuba en staat bekend om het strand: wit zand en helder blauw water. Het wordt dan ook niet voor niets ‘Playa Azul’ genoemd, wat ‘blauw strand’ betekent. Als je op zoek bent naar een echte relax vakantie is dit zeker een aanrader. We zaten in een mooi hotel, met goed eten, maar verder was het vrij simpel qua inrichting etc.

IMG_0273

IMG_0275

Aanraders!

Wat ik een echte aanrader vind is om naar Havana te gaan. Dit had ik al gehoord van jullie op mijn vraag via Instagram en¬†Facebook¬†waar ik √©cht heen zou moeten gaan. We zijn naar Havana gegaan in een taxi/old timer en onze chauffeur was tevens onze persoonlijke gids. Super handig en gezellig!¬†Havana geeft je een goed beeld van Cuba en Varadero daarentegen wat minder. Varadero is super, maar het is wel minder de realiteit¬†van Cuba. In Havana vind je prachtige gebouwen, verhalen, auto’s!

IMG_0508

IMG_0519

IMG_0545

IMG_0550

IMG_0515

Daarnaast hebben wij verschillende uitstapjes gedaan naar het centrum, marktjes en een¬†safari tocht. Tijdens deze safaritocht gingen we met de jeep (zelf rijden) naar een boerderij waar we een lunch hadden (not so great…) en fruit mochten proeven. Paardrijden kon ook, maar stelde weinig voor. Tijdens deze tocht gingen we ook nog naar de zee waar we mochten snorkelen of duiken (tegen extra betaling). Ook gingen we nog naar een vaarplek waar je zelf in een bootje mocht varen: prachtig! Even later nog een kijkje in een grot met 20 meter diep water. Een vol geplande dag dus! Maar echt leuk!

IMG_0344

IMG_0367

IMG_0384

IMG_0393

De omgeving is z√≥ mooi! De gekleurde huisjes, de stranden (of course), de kunst, teksten, de mensen… en niet te vergeten de prachtige auto’s!

Er is ook ontzettend veel armoede. Dingen die zo anders zijn in Cuba. Voor ons is het vanzelfsprekend dat we shampoo en dergelijke kunnen kopen, voor hen kost dat een vermogen… Ik hoorde van veel mensen dat het ook echt een aanrader is om vooral rond te reizen en bijvoorbeeld bij mensen thuis te logeren door middel van B&B.

YouTube

En, ja: YouTube! Om deze vakantie inspiratie te delen met jullie heb ik een video gemaakt en deze staat nu online! Ik ben benieuwd wat jullie van deze video vinden en of jullie het leuk vinden om meer van zulk soort dingen te zien. Spannend, leuk en super tof om dit met jullie te kunnen delen. ūüėČ

Bekijk hier de video! 

IMG_0262

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Even voorstellen: gastblogger Lidia Vedder!

Naar aanleiding onze oproep op social media voor nieuwe gastbloggers kwamen er...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *