Citytrip Arnhem: interieur inspiratie!

Inspiratie tijd: 4 minuten

Op zich ken ik Arnhem redelijk goed, er zitten voor mij een aantal favoriete winkels zowel op interieur als op kledinggebied. Het is voor ons op zich goed te doen, dus op de vrijdagochtend ben ik er zo. Er is namelijk op de die dag een leuke markt rondom de Eusebius kerk. Al is het maar voor de leuke bloemenkraam. Ik doe dit vaak met mijn beste vriendin, die is ook enigszins besmet met het virus dat interieur heet…lekker onder het genot van een kopje koffie “bij Josephine” in de Bakkerstraat, weg zwijmelen bij alle inspiratie die wij weer hebben opgedaan in alle mooie winkels!

Maar ik heb er eigenlijk nooit 24 uur doorgebracht, dus met een overnachting erbij…. Daar kwam dus onlangs verandering in. Met het gezin gingen wij een laatst weekendje weg.

Gaan jullie mee?

Vrijdagmiddag… dit gezellige weekend begon met uiteraard met inchecken in het hotel.

De interieurfreaks onder ons kennen de winkel Loft. Zij hebben winkels in Zwolle, Apeldoorn en Arnhem. Nu is er boven de winkel in Arnhem dus een hotel geopend, genaamd: het LOFT HOTEL.

Ingericht in de sferen zoals je van Loft gewend bent; stoer, basic, wit, grijs, rotan, hoge plafonds, oude balken, je kijkt je ogen uit. Het gebouw, waar het hotel met 2 appartementen in is gevestigd, is de oude balletschool en staat midden in het oude centrum van Arnhem. Het is gerenoveerd en veel van de originele details is behouden gebleven, wat het tot een prachtig mooi pand heeft gemaakt.

Ondertussen werd het borreltijd. Wij vonden een heerlijk plekje aan een grote tafel bij STAN&CO, een leuke café-restaurant aan de rand van het centrum, wederom gevestigd in een bijzonder gebouw, een voormalig bankgebouw. Met een mooi interieur, verschillende zitjes, ruim terras buiten en niet geheel onbelangrijk een fijne menukaart en heerlijke biertjes op de tap.

Ons appartement telde twee ruime slaapkamers: eentje voor ons en eentje voor de meiden. Gezellig samen in één groot bed, hoe leuk is dat?!

Goedemorgen MOM!

Zaterdagochtend, na een snelle douche, lees ruime inloopdouche met de verzorgingsproducten van Marie-Stella-Maris (te lekker!), op naar “Mams Coffee”, voor een lekker vers ontbijt. Het hotel heeft geen ontbijtservice, maar dit hippe plekje was gelukkig maar een paar minuten lopen van het hotel. Alles vers bereid en even lekker. Qua inrichting helemaal van deze tijd, te leuk!!!!

Met twee dochters erbij is het natuurlijk niet even lekker natafelen na het ontbijt, dus gingen we lekker shoppen. Arnhem heeft leuke winkels, weliswaar natuurlijk de bekende ketens die overal zitten, maar ook leuke kleine kronkelstraatjes met concept stores, bloemenwinkeltjes, bakkertjes, een keurslager, kleding&lifestyle winkeltjes etc. Genoeg te bekijken. En uiteraard wekt ook het shoppen weer eetlust op, de meiden gingen hun eigen gang en wij gingen op zoek!!! Wij kwamen uit bij café brasserie Dudok, gevestigd in wederom een oud bankgebouw, een rijksmonument. Binnen is het er ruim, licht en sfeervol. En ook hier zijn veel oude elementen bewaard gebleven,

Nadat wij hadden uitgecheckt bij het hotel ook nog even een rondje winkel gedaan, jeetje, wat doe je daar een hoop inspiratie op!!

Maar eigenlijk doe je in Arnhem een heleboel inspiratie op, de gebouwen die wij dat weekend bezocht hebben, stuk voor stuk heeft het geschiedenis en cultuur. En daar hou ik van, dat die twee dingen samengaan op plekken waar ik graag kom! Het vertelt je iets over de functie van toen en je maakt het mee in de functie die het tegenwoordig heeft. Al die belevingen die je erbij hebt, geweldig!!!

Wil je nu meer weten over Loft en hun gloednieuwe hotel klik dan hier: http://www.loftloft.nl/

Eigenlijk zou ik het gaan hebben over de bouw van een nieuwe kast, maar dat is dus nog even een verrassing!! Tot de volgende x

Credits pictures Mams en Dudok: Google

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

De leukste merken die je misschien nog niet kent!

De afgelopen weken zijn er veel beurzen geweest waar de merken volop...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *