Blij op vakantie, pimp je caravan!

Inspiratie tijd: 4 minuten

Het is alweer een poos geleden dat ik de wonderlijke wereld van het caravan pimpen in stapte. Al jaren gaan we op vakantie met onze eigen oude Adria caravan en zijn echte kampeerliefhebbers. We hebben al veel mooie plekken bezocht en avonturen beleefd met onze trouwe tweewieler! Het was dus ook niet gek dat onze eigen caravan als eerste aan de beurt was om gepimpt te worden.

caravan3a

Als ik zo hou van het stylen en opknappen in mijn eigen huis zou ik vast ook kunnen genieten van het restylen van ons vakantiehuis op wielen! En dat bleek helemaal waar…. In de bekleding van de caravan zat geel en ik besloot om dat als uitgangspunt te nemen. De keuken verfde ik wit met gele haakjes voor de handdoeken, terwijl de kastjes een grotere make-over kregen en geel werden. De kastknopjes werden van beton en de kanten gordijnen van de Ikea vervingen de oude grijze gordijnen . Al snel toverde ik de oude, wat saaie caravan om in een heerlijke leefruimte!

caravan3b

caravan3c

Maar ik had er zoveel plezier in en vond mijn eigen caravan bont genoeg, dat ik besloot een oude caravan te kopen, om helemaal los op te gaan….. Het werd een IT caravan uit 1983. Er was mij al iemand voor geweest die een begin had gemaakt, maar dat was naar mijn mening veel te donker en extreem. Er zat dus niets anders op dan de hele caravan kaal te schuren en opnieuw te beginnen.

2016-11-05 15.16.51

2016-11-05 15.17.01-2

Ik ben dol op de spullen van de Kwantum, dus had al snel de WoW verf en het driehoekjes behang ‘Meghan Mint’ van de kwantum gehaald. Ook de accessoires heb ik daar vandaan om het zo tot een mooi geheel te maken. Na 3 lagen verf waren de kastjes klaar. Toen nog de achterwand behangen en de toilet ruimte kreeg ook een opknapbeurt. De keuken werd zwart-wit met krijtbord plakplastic op de keukenkastjes. En zo was na een paar maanden de caravan omgetoverd tot een heerlijk vakantiehuis! Toen ik hem uiteindelijk te koop zette en hij wegreed met de gelukkig eigenaar, voelde het toch even alsof het mijn eigen caravan was. Je hebt er zoveel tijd en energie in zitten, je kent ondertussen elke centimeter , dat het heel eigen voelt. Toch was ik blij dat ik er een hele enthousiaste nieuwe eigenaar voor had gevonden.

caravan1d

caravan1c

caravan1b

Ondanks wat tegenstribbelende familieleden kon ik de verleiding niet weerstaan om toch weer voor een nieuwe caravan te gaan….. Het werd een blauwe Knaus uit 1979. Je kon met recht spreken over een vintage caravan! Ik haalde hem uit Groningen en werd helemaal blij. Hij had altijd binnen gestaan en dat was te zien! Er zaten zelfs handgeschreven briefjes bij hoe je het bed moest ombouwen en waar de haringen en tentstokken lagen opgeborgen. Deze caravan was met liefde behandeld, dat was duidelijk.

caravan2a

Ik ging voor een blauw thema. De wanden waren allemaal beige, dus die werden eerst wit gemaakt. En hoewel ik het leuk vind om wat retro details te bewaren was de vloer zo beschadigd dat ik besloot daar een nieuwe vloer in te leggen. Op funkyfriday.nl heb je retro vloertegels die zelfklevend zijn. Ideaal voor een caravan dus! De kastjes werden lichtblauw, maar de tafels en kledingkast liet ik in de oude stijl. Ik ben nu bijna klaar en binnenkort zal de caravan te koop zijn. Heb je altijd al in een mooi gepimpte caravan willen kamperen, maar geen tijd of zin om dat zelf te doen? Dan is dit je kans! Of heb je juist een oude caravan staan en wil je zelf aan de slag, dan hoop ik dat je inspiratie hebt gekregen! Voor nog veel meer tips kan je ook altijd op caravanity.nl terecht. Het is duidelijk dat ik er een nieuwe passie bij heb gevonden en je zult snappen dat ik stiekem al op zoek ben naar een nieuwe…..

caravan2d IMG_5295  caravan2g

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Stoere, zwarte accessoires voor in je kantoor

In een nieuw kantoor kun je het helemaal inrichten zoals jij dat...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *