Binnenkort verhuizen? 5 tips!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Verhuizen… En nu?! Het lijkt misschien even lastig… maar dat hoeft het helemaal niet te zijn! Als je maar weet waar je moet beginnen, op moet letten en wat handig is om te kopen. Ga je binnenkort verhuizen en kun je wel wat tips gebruiken? Lees dan snel verder!

Als je gaat verhuizen, dan is het belangrijk dat je altijd het overzicht houdt. Hierdoor vergeet je in ieder geval niets! Daarnaast is het ook fijn dat je sowieso op tijd bent met alles. Vooral handig als je bijvoorbeeld met een deadline moet werken!

Tip #1: Opruimen!

Opruimen? Jazeker! Als je weet wanneer je gaat verhuizen, raad ik je aan om gelijk te beginnen met het opruimen van je huidige woning. Gooi spullen weg waar je al lange tijd niets mee doet en hou de spullen waarvan je denkt dat je ze nog gaat gebruiken. Op deze manier heb je in ieder geval niet dat je alle spullen weer mee neemt naar een nieuw huis, terwijl je er toch nooit iets mee doet en dus ook niet zal doen.

Heb je opbergboxen nodig? Ik kwam een super leuke verhuisdoos tegen bij Kwantum. Deze doos kun je later ook nog gebruiken om spullen in op te bergen.

Kwantumdoos

verhuisdozen

Het is slim om voor elke kamer een doos te hebben. Wanneer je in je nieuwe huis/appartement komt, kun je de dozen in de kamer zetten waar ze horen. Scheelt weer!

Tip #2: Opmeten

Het is handig om alles vooraf op te meten. En, daarmee bedoel ik de kamers van je nieuwe huis. Op deze manier maak je het een stuk gemakkelijker voor jezelf om meubels te kiezen (tip #3 zo meer :-)). Je maakt dan ook geen fouten met het kopen van te grote meubels bijvoorbeeld.

bijzettafel-stoel

Tip #3: Meubels

En, dan… de meubels! Als het goed is weet je nu de maten van de kamers, ingangen en dergelijke. Per kamer heb je altijd wel de ‘grote’ meubels, om het zo maar te noemen. Bij de benedenverdieping (woonkamer/keuken) de bank, eettafel, eetkamerstoelen, eventueel een fauteuil, tv-meubel, een kast – noem het maar op. Voor de slaapkamer een bed en een kast. Ga zo maar door. Maak eerst een overzicht van deze meubels. Wanneer je dit hebt weet je ongeveer wat je stijl en smaak is en dan kun je verder gaan kijken naar leuke woonaccessoires.

Mocht je meubels meenemen vanuit je oude huis/appartement, dan moet je altijd even kijken of deze nog wel bij je stijl passen en natuurlijk ook bij het huis. Wil je liever wat nieuws? Dan kan je het natuurlijk altijd verkopen! Heb jij weer extra geld voor nieuwe spullen. 😉

Tip #4: Verlichting

De verlichting mag natuurlijk niet ontbreken! Zoals je regelmatig bij ons hebt gelezen, brengt verlichting meer sfeer. Helemaal nu het weer sneller donker wordt ‘s avonds. Er zijn ontzettend veel lampen te vinden, in diverse stijlen. Kijk goed wat er past bij de uitstraling van je meubels en bepaal of de lampen goed bij het totaalplaatje past!

lampen-meubels

Tip #5: Do it yourself!

De laatste tip kan je een hoop geld besparen: do it yourself! In onze filmpjes op YouTube zie je het al vaak voorbij komen, maar je kunt een hoop zelf! Wil je, net zoals ik, een bijzettafel met marmer look? Maak het gewoon zelf! Deze bijzettafel is hiervoor bijvoorbeeld geschikt! Easy! Zo zijn er nog veel meer meubels die je kunt pimpen!

Ga jij binnenkort verhuizen? Geniet dan vooral! Ook de periode van het verhuizen is een mooie tijd (ook al voelt dat misschien niet altijd zo). Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt! Liefs, Mariëlle.

bijzettafel

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Binnenkort verhuizen? 5 tips!

Verhuizen… En nu?! Het lijkt misschien even lastig… maar dat hoeft het...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *