Beat the winterblues met Mooiwatplantendoen.nl!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Ik denk dat we het allemaal wel (her)kennen: een winterdip. Het is sneller donker, kouder en misschien heb je last van een dip. Logisch! Binnen is het gelukkig lekker warm en kun je het helemaal gezellig maken. Zo kun je toch nog iets tegen de winterdip doen en een fijne plek creëren in je huis. In deze blog vertel ik je er meer over! 

Maak je huis gezellig

Hoe het ook went of keert: we zitten veel meer binnen dan we gewend zijn. Niet alleen vanwege de kou en de naderende winter, maar ook door het coronavirus waar we helaas nog steeds mee te maken hebben. Hierdoor is het extra belangrijk om van jouw interieur een gezellig geheel te maken. Je krijgt zo gelijk een prettig gevoel en dat is erg belangrijk. 

Naast dat je wil dat de inrichting er leuk en sfeervol uitziet, is het ook fijn als je genoeg voldoening krijgt. Niet alleen vanuit je werk, maar ook uit dingen die je nu wellicht bent gaan doen sinds je meer thuis bent. We worden creatief! Ik merk het ook in mijn omgeving: steeds meer mensen zijn gaan tekenen, knutselen of volgen een cursus. Bij Mooiwatplantendoen.nl las ik iets interessants: kies een inspiratiebron, zoals planten! 

Planten als inspiratiebron! 

Veel kunstenaars hebben bijvoorbeeld al planten gebruikt als hun inspiratiebron. Hieronder twee voorbeelden! Het eerste voorbeeld is van Henri Matisse met zijn werk genaamd ‘La gerbe’. La gerbe betekent ‘de schoof’ (in het Frans een ander woord voor bosje of bundel). Hieronder zie je het werk, gemaakt van keramiek in gips. 

Een ander mooi voorbeeld is van Hermès. Begin dit jaar ontwierp Nathalie Rolland-Huckel ontwierp een 30-delig servies, geïnspireerd op de botanische tuin bij haar in de buurt. Ze noemde het servies Passifolia naar de passiebloem. 

Planten in huis

Ik moet ook zeggen dat planten me altijd gelukkig maken. Het geeft een fijn gevoel als je om je heen kijkt, het brengt kleur en vrolijkheid met zich mee. Juist iets dat we nu wel kunnen gebruiken! 😉 Tip: zoom eens in op een plant en kijk wat de kleur(en), vorm en uitstraling met je doet. Geeft het je inspiratie, een boost of maakt het je (extra) vrolijk? Welke plant is jouw muze

Anthurium

Wat een prachtige, vrolijke kleuren heeft de Anthurium. Echt een aanrader als je houdt van licht, frisheid en een subtiele kleur! 

Croton

Wauw, wat een blikvanger! Je kunt er echt een statement mee maken en brengt veel sfeer met zich mee. I love it! 

Polka dot begonia 

En, wil je liever een iets subtielere plant? Dan vind ik de Polka dot begonia ook zeker een aanrader. Een leuke plant met stippen! Ben jij helemaal van de prints? Dan vind je deze plant vast en zeker geweldig. 

 

Ik ben heel erg benieuwd of jij ook (veel) planten in huis hebt! Wat voor een gevoel geeft het jou en wat is jouw favoriete plant? Let me know!

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

De verbouwing is in volle gang!

Hallo meiden! We zijn inmiddels een paar maanden verder na mijn vorige...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *