Baksteen in je interieur

Inspiratie tijd: 2 minuten

In deze blog wil ik jullie vertellen over de verandering in mijn keuken. Twee jaar heb ik een zwarte krijtmuur gehad waar ik teksten en tekeningen op maakte. Maar na zo’n lang hetzelfde (twee jaar is voor mij heel lang haha) was het tijd voor iets nieuws. Al in mijn eerste blog vertelde ik jullie dat ik gek ben op de industriële woonstijl en wat daarin echt onmisbaar is: een bakstenen muur (beton kan trouwens ook)!

Alle kleuren van de regenboog

Vaak keek ik op Pinterest naar foto’s van bakstenen muur en het zwijmelen bij deze foto’s heeft mij iets geleerd. Bakstenen muren (behang dan) kan je in veel verschillende kleuren vinden. De meest standaard is de rode baksteen, waar veel van de huizen ook mee gebouwd zijn. Maar je hoeft niet per se voor rood te gaan. Je kan ook wit kiezen, grijs, bruin of zwart.

Ik heb zelf voor een bruine variant gekozen, omdat deze het beste binnen mijn interieur van zwart, wit en hout past.

Foto/vinyl/vlies-behang

Op de muur in mijn keuken ben ik gegaan voor vliesbehang van de Praxis. Dit behang is echt superhandig! Je hebt geen behangtafel nodig want je kan de behanglijm zo op de muur smeren. Wil je voor wat echter werk gaan? Dan kan je ook kiezen voor foto-behang. Hiervoor is er letterlijk een foto gemaakt van een bakstenen muur en als behang geprint.

 

Nog beter dan bakstenen behang, is bakstenen schotten tegen je muur aan maken. Dan heb je niet alleen het mooie uiterlijk van de baksteen maar ook de structuur. Erg mooi maar daar betaal je ook voor.

img_1161img_1163

Niet perfect is ook goed

Wat ik vooral zo leuk vind aan baksteen in je interieur is dat het niet perfect hoeft te zijn. Want hoe ruwer, hoe industriëler het eruit ziet! Je zou er bijvoorbeeld ook half overheen kunnen stucen voor een nog realistischer effect. Deze ‘imperfecties’ zie je nog meer in fotobehang dan in de vliesbehang-soorten. Alles is mogelijk met baksteen behang!

En wat vinden jullie? Een goede verbetering van mijn keuken? Ik ben er in ieder geval erg blij mee! Zouden jullie ook baksteen in je interieur integreren? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs, Rianne

 

Comments

comments

Written By
More from Furnlovers

Office makeover part 4: verlichting!

Hoi hoi! Daar zijn we weer! Tijd voor een nieuwe update voor...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *