Back to school! Inspiratie voor studenten

Inspiratie tijd: 3 minuten

Wat vliegt de tijd…. Voor velen is het alweer bijna tijd om naar school te gaan. Is jouw vakantie bijna afgelopen? Misschien is het dan ook wel weer tijd voor wat verandering! Een verandering in je (studenten)kamer bijvoorbeeld. In deze blog wil ik je een aantal handige tips geven voor hoe je budgetproof een verandering kunt aanbrengen.

Tip #1: Maak een plattegrond of overzicht

Het is slim om een plattegrond te maken, zodat je een overzicht hebt van hoe je de ruimte het beste kunt indelen. Bovendien maak je zo slim gebruik van de beschikbare ruimte. Misschien is je kamer namelijk niet erg groot: het is belangrijk om dan elke hoek te benutten. Een plattegrond helpt je daar zeker bij.

Tip #2: Maak een lijstje

Wanneer je een lijstje maakt, zorg je ervoor dat het voor jezelf overzichtelijk blijft. Maak bijvoorbeeld een tweedeling in het lijstje: spullen die je al hebt en spullen die je nodig hebt. Zo ga je in ieder geval efficiënt te werk én koop je niet te veel. 😉

Tip #3: Bepaal je budget

Uiteraard is deze tip heel erg belangrijk. Bepaal je budget om te weten wat je wel en niet kunt kopen. Kies bijvoorbeeld ook voor winkels waar je spullen voor een leuke prijs vindt. Wil je nieuwe woonaccessoires? Neem dan een kijkje bij Xenos bijvoorbeeld. Nieuwe meubels? Wat dacht je van Leen Bakker of Kwantum?

Tip #4: Kleine veranderingen helpen veel!

Ben je toe aan wat nieuwe spullen? Kleine spullen brengen vaak een groot verschil! Wat dacht je van nieuw, vrolijk servies? Leuke borden, kommen en bakjes zijn een aanrader.

Bron: Xenos

Tip #5: Ga op zoek naar creatieve oplossingen

Wil je meer sfeerverlichting? Koop dan een budget verlichtingssnoer met allerlei lampjes eraan. Super leuk om bij je bed te hangen bijvoorbeeld. Daarnaast kan je ook een hoop zelf maken. Bij HEMA hebben ze bijvoorbeeld DIY letterlampen die je zelf nog kunt veranderen door het bijvoorbeeld te verven. Of hang allerlei fotolijstjes op!

Bron: Big Bazar

Tip #6: Kies voor nieuwe meubels

Nieuwe meubels zijn een goede investering, maar hoeven tegelijkertijd niet al te veel te kosten. Kijk goed naar waar bepaalde aanbiedingen lopen. Wil je echt een keer iets anders? Kies dan voor een leuke, vrolijke kleur! Dan breng je gelijk meer gezelligheid in je kamer. Heb je een kleine kamer? Kies voor één of twee stoelen en maak een knus hoekje.

Bron: Leen Bakker

Tip #7: Gebruik leuke opbergers

Heb je ook teveel spullen verzameld in de zomervakantie? Kies dan voor leuke opbergers en het staat ook nog super leuk! 🙂

Bron: Kwantum

Heb je nog een paar dagen vrij? Kom dan langs MegaStores Den Haag voor veel inspiratie, budget producten en leuke meubels. Op deze manier maak je jouw dag gelijk nuttig, want je vindt er allerlei winkels op één locatie. Win-win! Voordat je het weet is jouw studentenkamer helemaal klaar voor een nieuw schooljaar!

Ik ben benieuwd hoe jij alles gaat inrichten. Laat je het ons weten? Liefs, Mariëlle.

Dit is een gesponsorde blog in samenwerking met MegaStores Den Haag. Alles is geschreven naar aanleiding van onze eerlijke en persoonlijke mening.

 

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Je radiator een nieuwe look geven met radiatorbekleding

Vind jij de radiator nou ook niet echt mooi? Ik in ieder...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *