Baby op komst: what to do?!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Niets lijkt me leuker dan het krijgen van een kind. Zo bijzonder! Als ouder is het voorbereiden en inrichten van het huis erg leuk! Op deze manier weet je zeker dat het kindvriendelijk is en dat je alle benodigdheden binnen handbereik hebt. Zelf ben ik dan (nog) geen moeder, maar ik vind dat de nodige aandacht voor de babykamer zeker niet vergeten mag worden. Want hoe maak je een babykamer nou precies zo, zoals jij dat wilt? Wat heb je daarvoor nodig en waar moet je op letten?  

Babyaccessoires voor in je interieur
Wanneer er aan een baby wordt gedacht, wordt er soms al snel gedacht aan rommel, overal speelgoed en chaos. Dat kan, maar het hoeft zeker niet zo te zijn! Tegenwoordig zijn er namelijk ook accessoires die perfect passen bij een interieur. Dit lijkt me dan ook wel fijn: accessoires voor je baby die tevens passen bij jouw stijl. Oké: natuurlijk kan je niet om al het speelgoed heen dat je in huis krijgt, maar ook daar is een oplossing voor te verzinnen!

Er zijn zoveel leuke babyaccessoires. Accessoires zoals posters en afbeeldingen met daarin leuke gedichtjes, teksten of afbeeldingen. Of wat dacht je van een mooie muursticker voor de babykamer? Er is zoveel inspiratie! Gek op landelijk? Kies dan voor meer landelijke meubels in de kinderkamer en voor bijvoorbeeld een box of een speelhoekje.

Ik kwam deze commode tegen die ik echt super vind. Wat het grootste voordeel is, is dat je deze ook nog kunt gebruiken wanneer je kind groter is. Het is namelijk tevens een prachtige opbergkast voor in de keuken of woonkamer. Ideaal!

Schermafbeelding 2015-12-30 om 18.08.48

Welke kleur kies jij?
Ik kwam onderstaande foto tegen bij Ik ben zo mooi. Wat zij laten zien is dat je kan kiezen voor een bepaalde kleur in je interieur. Zoals hieronder is gekozen voor mintgroen/blauw, kan je dit ook toepassen met roze. Ik vind het erg leuk dat de muren wat rustiger zijn en vooral de kleur wordt gebracht door middel van meubels en accessoires. Dat spreekt mij erg aan!

Schermafbeelding 2015-12-30 om 18.11.43 

Textiel voor de babykamer
Ook bij de keuze voor textiel kan je rekening houden met het geheel van de babykamer. Wat voor een beddengoed zou jij kiezen? Ik vind het mooi om voor een meisje te kiezen voor zacht: wit in combinatie met roze accenten. Bij een jongen zou ik wit in combinatie met, natuurlijk, blauw en/of denim gebruiken. Een stoere combinatie!

Slaap zacht…
Een bedje mag natuurlijk niet ontbreken! Dit bed heeft een verstelbare bodem, wat super handig is! Daarnaast vond ik het beertje op de achterzijde erg schattig! I like it!

Schermafbeelding 2015-12-30 om 18.13.02

Voor de (aanstaande) moeders en vaders onder ons: ik ben erg benieuwd hoe jullie de babykamer hebben ingericht of gaan inrichten. Nog geen moeder of vader? Hoe zou jij het doen? Let us know!

Comments

comments

More from Marielle Wielheesen

Het combineren van wanddoeken

Als ik eerlijk ben had ik nog nooit gehoord van wanddoeken. Ik...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *