Alles over het plaatsen van dakdragers

Inspiratie tijd: 2 minuten

Persoonlijk ben ik helemaal gek op wintersport vakanties! Elke jaar kijk ik alweer uit naar de gezellige, sportieve tijd die je daar beleeft. De vakantie begint natuurlijk al wanneer je de auto instapt! Een belangrijk onderdeel is dan ook: hoe krijg je alles mee? Natuurlijk in een dakdrager! Maar… hoe plaats je die eigenlijk goed? No worries, je leest het allemaal in deze blog. Enjoy!

Afmetingen

Wanneer je op vakantie gaat met een skibox of een dakkoffer betekent dit dat je dakdragers moet aanschaffen. Je bevestigd namelijk een skikoffer altijd op een dakdrager. Voordat je dit gaat doen is het super belangrijk om de afmetingen te checken. Past de dakkoffer op de dakdrager? Bekijk ook altijd even hoe breed en hoog de drager mag zijn. Dit staat meestal in de specificaties van je dakkoffer. Op de website Dakdragerwinkel.nl lees je van alles over dakdragers, neem alvast een kijkje! 

Dakdragers/dakrailingen

Er is een heel groot verschil met dakdragers en dakrailingen! Dit is namelijk zeker niet hetzelfde. Eigenlijk zegt de naam het al: de railing op het dak van je auto. Deze railing loopt van de voorkant naar de achterkant. De dakdragers zijn dragers die juist in de breedte worden gemonteerd. Heeft jouw auto geen dakrailing? Monteer de dakdrager dan in de deuropening van de auto of op het juiste montagepunt (indien dat is aangegeven). 

Let’s start

Het ziet er vaak heel ingewikkeld uit, maar eigenlijk is het plaatsen van een dakdrager best eenvoudig. Er worden namelijk altijd standaard gebruiksaanwijzingen bij geleverd, waardoor je stap voor stap kunt volgen wat je precies moet doen. Met een beetje technisch inzicht en de gebruiksaanwijzing moet het binnen één uur gepiept zijn. Heb jij iets minder technisch inzicht… dan misschien wat langer ;-). 

Dakdrager monteren met autorails

Wanneer jij een dakdrager gaat monteren met een dakrails of een dakrailing moet je de volgende stappen opvolgen. Zet allereerst de dragervoeten in elkaar en verbind deze uiteindelijk met de dragerstangen. Daarna plaats je de dragerstangen en dragersvoeten op de dakrails en meet je even hoe ver de dragers uit elkaar moeten komen. Let op: belangrijk is hierbij om niet in de lengte, maar juist van links naar rechts te werken. Als laatste draai je de dragersvoet vast en je bent helemaal klaar om te vertrekken!

Krijg jij ook al zo’n zin om je spullen te pakken en in de auto te stappen? Ik in ieder geval wel! Ik hoop dat je iets hebt gehad aan deze tips en wil jij meer informatie over dakdragers? Neem dan eens een kijkje op Dakdragerwinkel.nl

Comments

comments

Tags from the story
,
Written By
More from Furnlovers

De nieuwste woonaccessoires van Rivièra Maison

Hi you! Leuk dat je deze blog weer leest. We willen je...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *