5 weetjes over de waterontharder!

Inspiratie tijd: 3 minuten

Misschien heb je er al eens iets over gelezen bij ons, maar misschien ook niet. Of heb je het gezien op televisie? Wij zijn in ieder geval gek op de waterontharder, want deze is onmisbaar in huis en het heeft enorm veel voordelen. De waterontharder heeft namelijk veel voordelen en daarom lees je in deze blog 5 weetjes over de waterontharder. Wellicht ken je er een paar al, maar zeker niet alles. Benieuwd? Laten we beginnen ;-). 

#1. Het voorkomt huidirritatie

De waterontharder voorkomt kalkaanslag. Ideaal, want op die manier vormt er geen aanslag meer in onder andere de badkamer. Maar niet alleen het aanzicht van bijvoorbeeld de kranen verandert, ook wordt het water zachter. Dit zorgt ervoor dat je geen huidirritatie meer zal hebben (dermatologisch getest). De zeep en mineralen die ontstaan bij het gebruik van hard water verstopt de poriën, waardoor je huis sneller geïrriteerd raakt en kan uitdrogen. Met zacht water en door het gebruik van zeep iets te verminderen, blijft je huid er goed uit zien. 

#2. Gezonder haar

Hier was ik echt verbaast over. Ik wist niet dat hard water zo slecht voor je haar zou kunnen zijn… dus wel! Doordat zeep minder goed oplost in hard water blijft er altijd een restje van mineralen en zeep in je haar. Hetzelfde gebeurt met waterkokers en kranen. Hierdoor wordt je haar droog en dof. En dat willen we natuurlijk niet! Zacht water is daarom veel beter voor je haar. Het blijft op die manier lekker soepel en behoud het ook de glans. 

#3. Goed voor je kleren

Waar je misschien niet zo snel aan zou denken zijn je kleren. Zacht water heeft namelijk een positief effect op je kleren en beddengoed. Ook de wasmachine heeft er profijt van. Het harde water zorgt namelijk dat er door de jaren heen kalk in ontstaat, waardoor het opwarmen van de wasmachine meer energie kost. Daarnaast kun je ook last hebben van ontstoppingen… maar met zacht water dus niet!

#4. Duurzaam

Tegenwoordig zijn we met z’n allen goed bezig voor een beter klimaat. We douchen niet te lang, laten de kraan niet onnodig lopen en scheiden afval. Maar wist je dat door het hebben van een waterontharder ook duurzaam bezig bent? Doordat je minder schoonmaakmiddelen gebruikt, minder CO2 uitstoot en je apparaten langer meegaan draag jij ook je steentje bij aan een beter milieu.

#5. In verhouding erg betaalbaar

Leuk weetje: De Waterontharder Amfa4000 is enorm betaalbaar! Je hebt voor €169,- al een waterontharder in huis. En dan heb je een goede, kwalitatieve waterontharder. Er komen geen extra kosten bij en je zit nergens aan vast verder. Op de website van de Waterontharder lees je nog meer informatie en positieve reviews over het product: zo schreef Annie: “Onze waterkoker is het bewijs. Helemaal geen kalk meer. Ook veel minder jeuk van de huid na het douchen”. En ook vertelt Jade: “Werkt beter dan verwacht! Zachte huid en haar en geen kalk op de douchedeur.” Erg leuk om te lezen dat er zoveel positieve verhalen over zijn. Benieuwd naar meer? Neem dan een kijkje op de website. Liefs.

 

 


 

Comments

comments

Tags from the story
, ,
Written By
More from Furnlovers

Hoe richt je een woonkamer in met een (grote) televisie?

We kennen het ‘probleem’ allemaal wel: de televisie in een interieur. Hoe...
Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *